İstanbul Uysal'a Teslim!

İstanbul‘un yeni büyükşehir belediye başkanı, AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mevlüt Uysal oldu.

İstanbul Uysal'a Teslim!

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi'nde (İBB) başkanlık seçiminde üçüncü tur sonuçlandı. AK Parti adayı Mevlüt Uysal 179 oyla İBB Belediye Başkanı oldu. Üçüncü turda açılan zarf sayısı 308 oldu. Geçersiz oy sayısı 4 olurken, CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu 125 oy aldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde (İBB) başkanlık seçimi için Meclis 1. Başkan Vekili Ahmet Selamet başkanlığında saat 15.00'te toplandı. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal secimi izlemek için geldiği İBB’deki locada oturacak yer bulamayınca kısa süreli gerginlik yaşandı.

İSTANBUL'A AZ LAF ÇOK İŞ VAADEDİYORUZ

Toplantıda iki başkan adayı da konuşma yaptı. AK Parti'nin adayı Mevlüt Uysal meclis üyelerinin tamamına ilk kez seslendi. Uysal, "Biz az laf, çok iş prensibiyle hizmet üretmeye; insanımızın hayır duasını almaya devam edeceğiz. Biz İstanbullura az laf çok iş vaat ediyoruz." dedi.

"OYUNUZU İSTİYORUM"

Belediye başkanlığının İstanbul'a hizmet için en şerefli makam olduğunu söyleyen Uysal, "Bu en şerefli makamda, emin kişi olmak yüce bir görevdir. Partim ve Sayın Genel başkanımız uygun gördüler. Başkanlık seçiminde partimin adayıyım. İBB Başkanı Sayın Topbaş'ın istifasının ardından, demokratik süreç başladı. Onurlu bu görev olan başkanlığı üstlenmek için huzurunuzdayım, oyunuzu istiyorum" diye konuştu.

CHP ADAYI İMAMOĞLU AYNI KONUŞMAYI YAPTI

CHP'nin adayı Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu , İstanbul’a çok basit bir vaadi olduğunu söyleyerek "Özenli bir yönetim vaadediyorum. İstanbul için yapılacak her işi özenli yapmanın, atılacak her adımı özenle atmanın sözünü veriyorum. Yeni nesil bir belediyecilik vaat ediyorum. İstanbul’un toplumsal ve kültürel çeşitliliğine özen gösteren, herkese hoşgörüyle bakan bir yönetim vaat ediyorum. Parti davasını unutalım. Bütün belediye meclisi üyelerinin adayı olduğuma inanıyorum." dedi.

CHP GRUP BAŞKANI ÖRTÜ İSTEDİ

Adayların konuşmasının ardından seçimin usülüyle ilgili CHP İBB Grup Başkanı Ertuğrul Gülsever oy sandıklarının üzerinin örtülmesini talep etti. Oturuma Başkanlık eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ahmet Selamet bu talebi kabul etti. Selamet oy verme işlemini üyelerinin isimlerini sayarak başlattı.

BİRİNCİ TUR OYLARI

Birinci turda açılan zarf sayısı 307 oldu. İki oy geçersiz sayılırken AK Parti'nin adayı Mevlüt Uysal 179, CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu 126 oy aldı.

İKİNCİ TUR SONUÇLARI

İkinci turda açılan zarf sayısı 308 oldu. Geçersiz oy sayısı 1 olurken, AK Parti'nin adayı Mevlüt Uysal 179, CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu 128 oy aldı.

ÜÇÜNCÜ TURDA 156 OY YETERLİ OLACAK

İlk iki turda adaylar 206 oy alamayınca, yeni başkanı belirleyecek üçüncü tura geçildi. Üçüncü turda 308 oy kullanılırken, 4 oy geçersiz sayıldı. AK Parti'nin adayı Mevlüt Uysal 179, CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu ise 125 oy aldı.  Uysal yaptığı teşekkür konuşmasında "Bütün gücümle bu onurlu göreve layık olmaya çalışacağım" dedi.

MEVLÜT UYSAL KİMDİR

Mevlüt Uysal 1966 yılında Antalya Alanya dünyaya geldi. İlk ve orta Antalya'da tamamladıktan sonra, 1988 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu.

Uysal, serbest avukatlığın yanı sıra aktif siyasetle de uğraştı. AK Parti'nin Küçükçekmece İlçe Teşkilatı kurucu başkanı oldu. 2009 yılında Başakşehir ve Bahçeşehir'in birleşerek ilçe olması üzerine 29 Mart 2009 Yerel Seçimlerinde Başakşehir Belediye Başkanı seçildi.

2014 Yerel Seçimlerde ikinci kez Başakşehir Belediye başkanlığı koltuğuna oturdu. Mevlüt Uysal evli ve dört çocuk babasıdır.

Kaynak: Diyarbakır Söz