İstanbulluya metro müjdesi! Güzergahı belirlenen 5 yeni metro projesi çizildi

İstanbul'da yeni metro hatlarının güzergahı ile alakalı İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş'tan son dakika açıklama yapıldı. Projelerinin tamalandığı ve ihalelerinin de bittiği metro hattı ile alakalı Topbaş'ın açıklamalarının satır başları oluşturuldu

Haberler 21.04.2017 - 14:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

stanbul Büyükehir Belediye Bakan Kadir Topba2tan son dakika stanbulluya müjdei haber verildi. Peki ya istanbula yeni yaplacak olan metrolarn güzergah belirlendi mi? Topba yapt açklamasnda stanbula yepyeni metro projelerinin tamamlandndan ve ihale ilemlerinin bitiinden bahsetti. stabul son dakika haberlerinde yaplacak olan yeni metro hatlar hakknda bilgi veren bakann açklamalrnda Ak PArti hükümet boyunca ehre yaplan yeniliklerden de bahsedildi.

STANBULA 5 METRO HATTI

Kadir Topba konu ile alakal mikrofonu eline ald ve konutu. BB Bakan Topba, son dönemim derken Canmz çok sklrsa, çizmelerimizi giyeriz ifadelerini kulland. Topba, Belediye Meclisi 2. Bakanvekili Göksel Gümüdan öncülüünde balayan oturumda, 2016 ylnda yaplan çalmalar ve önümüzdeki süreçte yaplacak projeleri anlatt. stanbulun Türkiye ve dünyaya kar sorumluluu olan bir ehir olmasnn kendilerine çok büyük sorumluluk yüklediini belirten Topba, yatrm programn bu sorumluluk nda ehrin bugününü ve gelecek kuaklar düünerek gerçekletirdiklerini söyledi.

YATIRIM DAHA FAZLA

BBnin yatrm ve hizmetlerinin hem Türkiyede hem dünyada hayranlk uyandrdn ifade eden Topba, odak ehir haline gelen stanbulun dünyada bir güne gibi parladn dile getirdi. 13 ylda gece gündüz çalarak stanbula 98 milyar lira yatrm yaptklarn, bu ylki yatrm bütçesinin de 16,5 milyar lira olduunu aktaran Topba, Gelir bütçemiz 12 milyar 700 milyon lirayd. Devlete ya da finans kurulularna günü gelmi 1 lira borcumuz yok. Yatrm odakl gider bütçemiz de 16 milyar 100 milyon lirayd. 2016 sonu itibariyle gelir gerçeklemesi 11 milyar 717 milyon 665 bin lira. Gerçekleme yüzdesi yüzde 92,3 oldu. Bu büyük baar. Gider gerçeklemesi ise 15 milyar 68 milyon 391 bin lira. Yüzde 93,6 gerçekleti. 28 irketimizin 2016 yl gelir-gider ve yatrmlar tablosu da faaliyet raporumuzda yer alyor. Gerçekleen gelir bütçeleri; 13 milyar 365 milyon. Gider bütçeleri ise 12 milyar 87 milyon oldu. 2016da yaklak 370 milyon yatrm yaptlar. Verimli bir yaplar olduu son derece açk. Yaptklarmz ortada, projelerimiz de. stanbulu finans, kültür, spor, kongre ve turizm alanlarnda bir inovasyon ehri haline getirdik. diye konutu.

Ana Sayfaya Git