İstanbulluya metro müjdesi! Güzergahı belirlenen 5 yeni metro projesi çizildi

İstanbul'da yeni metro hatlarının güzergahı ile alakalı İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş'tan son dakika açıklama yapıldı. Projelerinin tamalandığı ve ihalelerinin de bittiği metro hattı ile alakalı Topbaş'ın açıklamalarının satır başları oluşturuldu

İstanbulluya metro müjdesi! Güzergahı belirlenen 5 yeni metro projesi çizildi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş2tan son dakika İstanbulluya müjdei haber verildi. Peki ya istanbul'a yeni yapılacak olan metroların güzergahı belirlendi mi? Topbaş yaptığı açıklamasında İstanbul'a yepyeni metro projelerinin tamamlandığından ve ihale işlemlerinin bitiğinden bahsetti. İstabul son dakika haberlerinde yapılacak olan yeni metro hatları hakkında bilgi veren başkanın açıklamalrında Ak PArti hükümet boyunca şehre yapılan yeniliklerden de bahsedildi.

İSTANBUL'A 5 METRO HATTI

Kadir Topbaş konu ile alakalı mikrofonu eline aldı ve konuştu.  İBB Başkanı Topbaş, 'son dönemim' derken "Canımız çok sıkılırsa, çizmelerimizi giyeriz" ifadelerini kullandı. Topbaş, Belediye Meclisi 2. Başkanvekili Göksel Gümüşdağ'ın öncülüğünde başlayan oturumda, 2016 yılında yapılan çalışmaları ve önümüzdeki süreçte yapılacak projeleri anlattı. İstanbul’un Türkiye ve dünyaya karşı sorumluluğu olan bir şehir olmasının kendilerine çok büyük sorumluluk yüklediğini belirten Topbaş, yatırım programını bu sorumluluk ışığında şehrin bugününü ve gelecek kuşakları düşünerek gerçekleştirdiklerini söyledi.

YATIRIM DAHA FAZLA

İBB'nin yatırım ve hizmetlerinin hem Türkiye’de hem dünyada hayranlık uyandırdığını ifade eden Topbaş, odak şehir haline gelen İstanbul’un dünyada bir güneş gibi parladığını dile getirdi. 13 yılda gece gündüz çalışarak İstanbul’a 98 milyar lira yatırım yaptıklarını, bu yılki yatırım bütçesinin de 16,5 milyar lira olduğunu aktaran Topbaş, "Gelir bütçemiz 12 milyar 700 milyon liraydı. Devlete ya da finans kuruluşlarına günü gelmiş 1 lira borcumuz yok. Yatırım odaklı gider bütçemiz de 16 milyar 100 milyon liraydı. 2016 sonu itibariyle gelir gerçekleşmesi 11 milyar 717 milyon 665 bin lira. Gerçekleşme yüzdesi yüzde 92,3 oldu. Bu büyük başarı. Gider gerçekleşmesi ise 15 milyar 68 milyon 391 bin lira. Yüzde 93,6 gerçekleşti. 28 şirketimizin 2016 yılı gelir-gider ve yatırımlar tablosu da faaliyet raporumuzda yer alıyor. Gerçekleşen gelir bütçeleri; 13 milyar 365 milyon. Gider bütçeleri ise 12 milyar 87 milyon oldu. 2016’da yaklaşık 370 milyon yatırım yaptılar. Verimli bir yapıları olduğu son derece açık. Yaptıklarımız ortada, projelerimiz de. İstanbul’u finans, kültür, spor, kongre ve turizm alanlarında bir inovasyon şehri haline getirdik." diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz