İşte o patlama!

Diyarbakır'da halde 1 kişinin öldüğü patlama anının görüntüleri ortaya çıktı.

Haberler 02.12.2019 - 10:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda iki gün önce gece sebze ve meyve halinde 1 kiinin öldüü 2 kiinin de yaraland patlama annn görüntüleri ortaya çkt.

Merkez Balar ilçesi Baclar Mahallesinde bulunan sebze ve meyve hali içerisindeki bir i yerinde iddiaya göre narenciye sarartlmasnda kullanlan karpitten kaynakl iki gün önce gece patlama meydan geldi. Patlamada, Abdullah Önder isimli vatanda hayatn kaybederken 3 kii de yaraland. Önderin cenazesi otopsi için hastane morga kaldrlrken, yarallarn hastanede tedavisi devam ediyor.

PATLAMA KARPTTEN M?

Hal esnafndan Erdal Aydn, patlama sesiyle dün gece olay yerine geldiklerini belirterek, patlamann karpitten meydana geldiinin tahmin edildiini söyledi.

Esnaf Hakan Özdemir ise, Patlamann meydana geldii i yeriyle komuyuz. Karpitten kaynakl gaz skmas oluyor ve patlama meydana geliyor. Birçok i yerinde hasar var. 15-20 dükkanda hasar alm. Zabtalar bekliyoruz, itfaiye gelecek. Hasar tespit edecekler. Ondan sonra temizlik yapacaz diye konutu.

PATLAMA KAMERALARDA

Öte yandan saat 21.12de meydana gelen patlama an bir i yerinin güvenlik kamerasna yansnd. Görüntülerde, patlama srasnda bir kiinin yolda yürüdüü, bu kiinin patlamadan yara almadan kurtulduu görüldü. Patlamada etkilenen i yerlerinde hasar tespiti çalmalar sürüyor.

BAKAN BEYOLU OLAY YERNDE

Merkez Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolu, 1 kiinin öldüü 2 kiinin yaralanmasna neden olan patlamann meydana geldii sebze ve meyve halinde incelemede bulunarak, esnafa geçmi olsun dileinde bulundu. Patlama nedeniyle oluan hasarn karlanmas için belediye yetkililerine talimatta bulunan Beyolu, Hayatn kaybeden kardeimize Allahtan rahmet, yaral kardelerimize de hayrl ifalar diliyorum. Büyük üzüntü duyduk. Sebze ve meyve halimizin esnaflarna büyük geçmi olsun. Patlama ya ilikin soruturma ve aratrma ilgili kurumlar tarafndan yaplyor. Belediye olarak üzerimize düeni yerine getirerek vatandalarmzn zararnn giderilmesi için gereken ne varsa yapacaz ve tüm tedbirleri alacaz dedi.

VAL GÜZELOLU NCELED

Diyarbakr Valisi Hasan Basri Güzelolu, beraberinde AK Parti Diyarbakr milletvekilleri ile Baclar Mahallesindeki sebze halinde bulunan i yerine geldi. ncelemelerde bulunan Güzelolu, esnafa geçmi olsun dileklerini iletti. Güzelolu burada yapt açklamada, kazada 1 kiinin yaamn yitirmesi nedeniyle üzüntülü olduklarn söyledi. Kazann, meyvelerin olgunlatrlmas için uygulanan ilem nedeniyle yaandn aktaran Güzelolu, öyle konutu:

HASAR TESPT VE FZK ORTAM

Öncelikle yapsal anlamda ortaya çkan hasarn tespiti ve fiziksel anlamda ortaya çkan bu skntnn giderilmesi gündemimizde. Tabii bunu yan sra meydana gelen bu kazann nedenini etraflca aratrmak, bu noktada eitime bal eksiklikler varsa bunlar tespit etmek, bundan sonra bu gibi müessif kazann olmamasna dönük önlemleri almak zorundayz. Hal Komisyoncular Odas, Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birlii ve dier kurulularmzla konuyu deerlendireceiz. Giden can getirmek mümkün deil ancak böyle kazalarn bir daha yaanmasn engellemek elimizde.

Ana Sayfaya Git