İşte o patlama!

Diyarbakır'da halde 1 kişinin öldüğü patlama anının görüntüleri ortaya çıktı.

İşte o patlama!

Diyarbakır’da iki gün önce gece sebze ve meyve halinde 1 kişinin öldüğü 2 kişinin de yaralandığı patlama anının görüntüleri ortaya çıktı.

Merkez Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesi’nde bulunan sebze ve meyve hali içerisindeki bir iş yerinde iddiaya göre narenciye sarartılmasında kullanılan karpitten kaynaklı iki gün önce gece patlama meydan geldi. Patlamada, Abdullah Önder isimli vatandaş hayatını kaybederken 3 kişi de yaralandı. Önder’in cenazesi otopsi için hastane morga kaldırılırken, yaralıların hastanede tedavisi devam ediyor.

"PATLAMA KARPİTTEN Mİ?"

Hal esnafından Erdal Aydın, patlama sesiyle dün gece olay yerine geldiklerini belirterek, patlamanın karpitten meydana geldiğinin tahmin edildiğini söyledi.

Esnaf Hakan Özdemir ise, "Patlamanın meydana geldiği iş yeriyle komşuyuz. Karpitten kaynaklı gaz sıkışması oluyor ve patlama meydana geliyor. Birçok iş yerinde hasar var. 15-20 dükkanda hasar almış. Zabıtaları bekliyoruz, itfaiye gelecek. Hasarı tespit edecekler. Ondan sonra temizlik yapacağız" diye konuştu.

PATLAMA KAMERALARDA

Öte yandan saat 21.12'de meydana gelen patlama anı bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansındı. Görüntülerde, patlama sırasında bir kişinin yolda yürüdüğü, bu kişinin patlamadan yara almadan kurtulduğu görüldü.  Patlamada etkilenen iş yerlerinde hasar tespiti çalışmaları sürüyor.

BAŞKAN BEYOĞLU OLAY YERİNDE

Merkez Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, 1 kişinin öldüğü 2 kişinin yaralanmasına neden olan patlamanın meydana geldiği sebze ve meyve halinde incelemede bulunarak, esnafa geçmiş olsun dileğinde bulundu. Patlama nedeniyle oluşan hasarın karşılanması için belediye yetkililerine talimatta bulunan Beyoğlu, "Hayatını kaybeden kardeşimize Allahtan rahmet, yaralı kardeşlerimize de hayırlı  şifalar diliyorum. Büyük üzüntü duyduk. Sebze ve meyve halimizin esnaflarına büyük geçmiş olsun. Patlama ya ilişkin soruşturma ve araştırma ilgili kurumlar tarafından yapılıyor. Belediye olarak üzerimize düşeni yerine getirerek vatandaşlarımızın zararının giderilmesi için gereken ne varsa yapacağız ve tüm tedbirleri alacağız" dedi.

VALİ GÜZELOĞLU İNCELEDİ

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, beraberinde AK Parti Diyarbakır milletvekilleri ile Bağcılar Mahallesi'ndeki sebze halinde bulunan iş yerine geldi. İncelemelerde bulunan Güzeloğlu, esnafa geçmiş olsun dileklerini iletti. Güzeloğlu burada yaptığı açıklamada, kazada 1 kişinin yaşamını yitirmesi nedeniyle üzüntülü olduklarını söyledi. Kazanın, meyvelerin olgunlaştırılması için uygulanan işlem nedeniyle yaşandığını aktaran Güzeloğlu, şöyle konuştu:

HASAR TESPİTİ VE FİZİKİ ORTAM

"Öncelikle yapısal anlamda ortaya çıkan hasarın tespiti ve fiziksel anlamda ortaya çıkan bu sıkıntının giderilmesi gündemimizde. Tabii bunu yanı sıra meydana gelen bu kazanın nedenini etraflıca araştırmak, bu noktada eğitime bağlı eksiklikler varsa bunları tespit etmek, bundan sonra bu gibi müessif kazanın olmamasına dönük önlemleri almak zorundayız. Hal Komisyoncuları Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği ve diğer kuruluşlarımızla konuyu değerlendireceğiz. Giden canı getirmek mümkün değil ancak böyle kazaların bir daha yaşanmasını engellemek elimizde."

Kaynak: Diyarbakır Söz