İşte suskun parti liderleri...

Skandal 'amiral bildirisi' geldi; yine ortadan kayboldular!

Haberler 05.04.2021 - 00:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

104 emekli amiralin imzalayarak gece yars yaynlad sözde bildiriyle ilgili olarak Türkiyede demokrasiye ve milli iradeye sahip çkan milyonlarca vatandan tepki gösterdii, adete yerin göün inletildii scak gündemle ilgili sessizlie bürünen siyasi parti genel bakanlar da tepki çekti.

MLLET TTFAKININ ORTAKLARI

104 emekli amiralin Montrö sözlemesi sosuyla donatt ve FETÖ yöntemlerinde olduu sembolik içerikler barndran, yaynlanma tarih, saat ve yöntemleri itibaryla da 27 Nisan e-Muhtrasn anmsatan skandal bildirisinin üzerinden saatler geçmesine ramen CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolu, HDP e genel bakanlar Pervin Buldan ve Mithat Sancar, Saadet Partisi Genel Bakan Temel Karamollaolu, Deva Partisi Genel Bakan Ali Babacan gibi isimler sessiz kald.

SADECE AKENER AçIKLAMA YAPTI

Millet ttifak içerisinde bildiriyle ilgili tek açklama Y Parti Genel Bakan Meral Akenerden geldi. Akener saat 16.30 sularnda yaplan Zevzeklik olarak nitelendirdi. Ancak Akenerin partisi Y Partide de Aytun çray gibi isimler bildiriye imzalarn atabileceklerini söyleyerek açk destek verdiler.

CHP VE Y PARTDEN DESTEK

CHP ve Y Partili siyasilerin aralarnda Türker Ertürk, Deniz Cora, Cem Gürdeniz ve Atilla Kyatn da bulunduu 104 emekli amiralin AK Parti Hükümetini hedef alan bildirisine destek vermesi dikkat çekti.

çIRAY: ALTINA MZAMI ATIYORUM

Y Parti zmir Milletvekili ve Y Parti Genel Bakan Badanman Aytun çray: Bir tabip temen olarak altna imzam atyorum.

ÖZKOç VE ERDODUDAN BLDRYE DESTEK

CHP Grup Bakanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç ve CHP stanbul Milletvekili Aykut Erdodu; letiim Bakan Fahrettin Altunun 104 emekli amiralin bildirisine yönelik açklamalarn eletirdi. Özkoç ve Erdodu, bildiriye açktan destek verdi.

ÖZKOç: VATANSEVER ELETRLER TEBRK EDYORUM

Engin Özkoç, Siz önce kendi yarattnz vesayetçilerle savan. O eletirdiiniz amiraller 15 Temmuzun önünde de sonunda da dimdik durdular... (...) Deniz Kuvvetlerini azna kadar FETÖcü dolduranlar, 15 Temmuzun ertesinde Atatürk ilke ve devrimleriyle yetimi subaylar olmasa bugün koltuklarnda oturamyor olacaklard. imdi çkmlar 5. kol faaliyeti filan. Hadi oradan... Vatansever eletirileri tebrik ediyorum dedi.

ERDODU: LEDNZ SUçLAR DOLAYISIYLA YARGILANACAKSINIZ...

CHP stanbul Milletvekili Aykut Erdodu da; Fahrettin Altunun açklamasna tepki gösterdi ve Siz kimsiniz? Her önünüze gelene darbeci, terörist, ajan yaftas yaptryorsunuz... Belirli bir dönem Anayasa ve hukuk içinde ülkeyi yönetmek için seçildiniz... Süreniz dolup, seçimi kaybettiinizde tp tp gidecek ve ilediiniz suçlar dolaysyla yarglanacaksnz... iddiasnda bulundu.

PEKEN: CUMHURYETN YT VE YURTSEVER AMRALLERN YÜREKTEN KUTLUYORUZ..

CHP Trabzon Eski Milletvekili Haluk Peken: Cumhuriyetin yiit ve yurtsever amirallerini yürekten kutluyoruz.. (... ) Devletin memuru Ayasofya mam TCKya meydan okuyacak. Cübbeli Amiral Anayasal düzene alenen meydan okuyacak. Türkiye Cumhuriyetin tapusu Montrö tartmaya açlacak. Geçmite bu yanllar Türkiyeye çok büyük bedellere mal oldu diyen Amiraller darbeci olacak öyle mi? Hadi ordan. Amiraller darbeci olacak öyle mi? Hadi ordan

Emekli tümgeneral Ahmet Yavuz: General olarak altna imzam atyorum

Ana Sayfaya Git