İşten çıkarma.yasağı uzatıldı ve kısa çalışma ödeneği de erkene çekildi İşte tarihler

Mevcut pandemi sebebiyle işten çıkarma yasağı getirilmiş ve normalleşme süreci sonrasında da 3 ay daha uzatılmıştı. Düzenlenen kabine toplantısı akabinde kıs çalışma ödeneğinin ödeme tarihi de geriye çekildi. Yasakların olduğu zamanlar ekonominin sekteye uğraması sebebiyle özel şirketlerde işten çıkarma personel eksiltme yoluna gidilmişti. Ancak devletin getirdiği kanunlar çerçevesinde işten çıkarma yasağı başlatılmıştı. Uzatılan işten çıkarma yasağı bir kere daha uzatıldı mı?

Haberler 30.06.2020 - 01:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mevcut pandemi sebebiyle iten çkarma yasa getirilmi ve normalleme süreci sonrasnda da 3 ay daha uzatlmt. Düzenlenen kabine toplants akabinde ks çalma ödeneinin ödeme tarihi de geriye çekildi. Yasaklarn olduu zamanlar ekonominin sekteye uramas sebebiyle özel irketlerde iten çkarma personel eksiltme yoluna gidilmiti. Ancak devletin getirdii kanunlar çerçevesinde iten çkarma yasa balatlmt. Uzatlan iten çkarma yasa bir kere daha uzatld m?

Cumhurbakanl Kabinesi toplantsnn ardndan açklama yapan Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan çalanlara müjdeyi verdi ve iten çkarma yasa zatld. te tüm detaylar

Erdoan yapt açklamada Ksa çalma ödeneinden mevcutta yararlananlarn süresini bir ay daha uzatyoruz. fesih snrlamas dolaysyla nakdi destek ücret destei de bir ay daha devam edecektir. Ksa çalma ödenei, isizlik ödenei gibi balklar ad altnda 18 milyar liralk yardm milletimize sunduk. feshi snrlamas ve nakdi yardm 1 ay daha devam edecek. ifadelerini kulland.

Haziran ay ksa çalma ödenei 29 Hazirandan itibaren T.C. kimlik numaralarnn son hanesine göre yaplacak.

te ödeme tarihleri:

T.C. kimlik numaralarnn son hanesi; 0 olanlara 29 Haziranda, 2 olanlara 30 Haziranda, 4 olanlara 1 Temmuzda, 6 olanlara 2 Temmuzda, 8 olanlara ise 3 Temmuzda ödemeler yaplacak.

Bakan Selçuk yapt açklamada, Covid-19 tedbirleri kapsamnda 5 Temmuzda yaplmas gereken Haziran ayna ilikin isizlik ve ksa çalma ödemelerini erkene çektik. Ödemeleri, 29 Hazirandan itibaren T.C. kimlik numaralarnn son hanesine göre vatandalarmzn banka hesaplarna yatracaz dedi.

IBAN bilgileri bulunmayan vatandalara da PTT üzerinden ödemelerin yaplacan hatrlatan Bakan Selçuk, T.C. kimlik numaralarnn son hanesi; 0 olanlara 29 Haziranda, 2 olanlara 30 Haziranda, 4 olanlara 1 Temmuzda, 6 olanlara 2 Temmuzda, 8 olanlara ise 3 Temmuzda ödemeler yaplacak açklamasn yapt.

KISA çALIMA ÖDENEN KMLER ALABLR?

çilerin ödenekten yararlanabilmesi için;
* verenin ksa çalma talebinin uygun bulunmas,
* çinin ksa çalmaya tabi tutulmas ve
* Ksa çalmann balad tarih itibaryla son 60 gün hizmet akdine tabi olmas ve son 3 ylda en az
450 gün süreyle prim ödeme artlarn tamas gerekmektedir.

Ana Sayfaya Git