İşten çıkarma.yasağı uzatıldı ve kısa çalışma ödeneği de erkene çekildi İşte tarihler

Mevcut pandemi sebebiyle işten çıkarma yasağı getirilmiş ve normalleşme süreci sonrasında da 3 ay daha uzatılmıştı. Düzenlenen kabine toplantısı akabinde kıs çalışma ödeneğinin ödeme tarihi de geriye çekildi. Yasakların olduğu zamanlar ekonominin sekteye uğraması sebebiyle özel şirketlerde işten çıkarma personel eksiltme yoluna gidilmişti. Ancak devletin getirdiği kanunlar çerçevesinde işten çıkarma yasağı başlatılmıştı. Uzatılan işten çıkarma yasağı bir kere daha uzatıldı mı?

İşten çıkarma.yasağı uzatıldı ve kısa çalışma ödeneği de erkene  çekildi İşte tarihler

Mevcut  pandemi sebebiyle işten çıkarma yasağı getirilmiş ve normalleşme süreci sonrasında da 3 ay daha uzatılmıştı. Düzenlenen kabine toplantısı akabinde kıs çalışma ödeneğinin ödeme tarihi de geriye çekildi. Yasakların olduğu zamanlar ekonominin sekteye uğraması sebebiyle özel şirketlerde işten çıkarma personel eksiltme yoluna gidilmişti. Ancak devletin getirdiği kanunlar çerçevesinde işten çıkarma yasağı başlatılmıştı. Uzatılan işten çıkarma yasağı bir kere daha uzatıldı mı? 

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çalışanlara müjdeyi verdi ve işten çıkarma yasağı zatıldı. İşte tüm detaylar

Erdoğan yaptığı açıklamada "Kısa çalışma ödeneğinden mevcutta yararlananların süresini bir ay daha uzatıyoruz. İş fesih sınırlaması dolayısıyla nakdi destek ücret desteği de bir ay daha devam edecektir. Kısa çalışma ödeneği, işsizlik ödeneği gibi başlıkları adı altında 18 milyar liralık yardımı milletimize sunduk. İş feshi sınırlaması ve nakdi yardım 1 ay daha devam edecek." ifadelerini kullandı.

Haziran ayı kısa çalışma ödeneği 29 Haziran'dan itibaren T.C. kimlik numaralarının son hanesine göre yapılacak.

İşte ödeme tarihleri:

T.C. kimlik numaralarının son hanesi; 0 olanlara 29 Haziran'da, 2 olanlara 30 Haziran'da, 4 olanlara 1 Temmuz'da, 6 olanlara 2 Temmuz'da, 8 olanlara ise 3 Temmuz'da ödemeler yapılacak.

Bakan Selçuk yaptığı açıklamada, "Covid-19 tedbirleri kapsamında 5 Temmuz'da yapılması gereken Haziran ayına ilişkin işsizlik ve kısa çalışma ödemelerini erkene çektik. Ödemeleri, 29 Haziran'dan itibaren T.C. kimlik numaralarının son hanesine göre vatandaşlarımızın banka hesaplarına yatıracağız" dedi.

IBAN bilgileri bulunmayan vatandaşlara da PTT üzerinden ödemelerin yapılacağını hatırlatan Bakan Selçuk, "T.C. kimlik numaralarının son hanesi; 0 olanlara 29 Haziran'da, 2 olanlara 30 Haziran'da, 4 olanlara 1 Temmuz'da, 6 olanlara 2 Temmuz'da, 8 olanlara ise 3 Temmuz'da ödemeler yapılacak" açıklamasını yaptı.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİNİ KİMLER ALABİLİR?

İşçilerin ödenekten yararlanabilmesi için;
• İşverenin kısa çalışma talebinin uygun bulunması,
• İşçinin kısa çalışmaya tabi tutulması ve
• Kısa çalışmanın başladığı tarih itibarıyla son 60 gün hizmet akdine tabi olması ve son 3 yılda en az
450 gün süreyle prim ödeme şartlarını taşıması gerekmektedir.

Kaynak: Diyarbakır Söz