İstiklal Marşı'nın kabulünün 97. yılı

Vali Güzeloğlu "Kahramanlığa sahip bir yüreğin ve bu kahramanlığı gösteren milletin buluşmasının adı İstiklal Marşı'dır".

Haberler 13.03.2018 - 09:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

stiklal Marnn Kabulü ve Mehmet Akif Ersoyu Anma Gününün 97. yl dolaysyla, Diyarbakrda tören düzenlendi.

Diyarbakrn merkez Yeniehir ilçesindeki Cahit Stk Taranc Kültür Merkezinde düzenlenen tören, sayg duruu ve stiklal Marnn okunmasyla balad. Törende konuan Vali Hasan Basri Güzelolu, Mehmet Akif Ersoyun büyük bir imann, duruun ve büyük milletin duygularna tercüman olan bir yürein ismi olduunu söyledi.

DEERLERE SAHP çIKMAK

stiklal Marnn Akifin içinde yaad bu büyük milletin deerlerine sahip olarak, bu deerlerin sonsuza dek yaamas noktasnda çrpnnn, direniinin ve tükenmeyen azminin bir sembolü olduunu vurgulayan Güzelolu, öyle konutu: Merhum Akif stiklal harbinin yaand o skntl dönemlerde hiçbir zaman ümitsizlie kaplmam, Asmn nesli diyerek gençlere güvenmitir. Onlarn içindeki imana ve imanl yüree dayanarak, kurtulua ve Cumhuriyetin kuruluuna inananlarn bandayd. Ahlakn, edebin, hayann timsaliydi. Hayatnn her döneminde maddi varlklara deer vermeyen, inand deerler uruna her eyi feda eden yüksek bir ahlakn temsilcisiydi. Kahramanla sahip bir yürein ve bu kahramanl gösteren milletin bulumasnn ad stiklal Mardr.

stiklal Marn okurken bu büyük kahraman hatrladklarn belirten Güzelolu, bu kahramanln gerçekletii dönemin kahramanlarn da ükranla anarken bu devlet ve milleti gelecee götürme kararlln da haykracaklarn kaydetti.

Daha büyük hedeflere doru en büyük gücün damarlarmzdaki kanda ve imanda olduunu unutmayacaz. diyen Güzelolu, sözlerini öyle tamamlad:

MAN VE MANç KARARLILII

Bu iman, inanç ve kararllkla gelecek her günümüzü dünden ve bugünden daha iyi yapacaz. Buna dönük inancmz ve kararllmzla merhum Akifi anar ve stiklal Marmz haykrrken merhumun son sözü, temenni ve duasyla bu deerlerimizi bütünletirmemiz lazm. Allah bu millete yeniden stiklal Mar yazdrmasn. Allah devletimizi, milletimizi sonsuza kadar payidar eylesin ve gelecek her gün güzelliklerle milletimizi bulutursun.

Güzelolu, daha sonra düzenlenen resim, iir ve kompozisyon yarmalarnda dereceye giren örencilere hediyelerini verdi.

Mehmet Akif Ersoyun hayat stiklal Marnn yazlmas ve kabul edili sürecini içeren sinevizyon ve tiyatro gösterimiyle devam eden törende stiklal Marnn tamamn ezbere okuyan ehit Temen Ayfer Gök Anaokulu örencisi Elvin Demirin gösünden Türk bayran çkarmas ilgi gördü.

Tören, Güzel Sanatlar Lisesi Korosu tarafndan gerçekletirilen, Mehmet Akif Ersoyun iirlerinden bestelenen ezgilerin yer ald müzik dinletisiyle sona erdi.

Törene, Diyarbakr Büyükehir Belediye Bakan Cumali Atilla, 7. Kolordu Komutan Tümgeneral Sinan Yayla, Bölge Jandarma Komutan Tümgeneral Halis Zafer Koç, 8. Ana Jet Üs Komutan Tugeneral Kadircan Kotta, l Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül, l Milli Eitim Müdürü Hasan Aslan, öretmenler ve örenciler katld.

Ana Sayfaya Git