İstikrar paketinden pay istediler!

Diyarbakır Berberler, Kuaförler ve Güzellik Uzmanları Esnaf Odası (DİBEKOD) Başkanı Ahmet Cemil Değirmenci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyuna açıklanan 'ekonomik istikrar kalkanı paketine' kendilerinin de dahil edilmesini talep etti.

Haberler 26.03.2020 - 10:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çinin Wuhan kentinde ortaya çkan ve tüm dünyaya yaylan korona virüs salgn nedeni ile Türkiyede bir çok i yeri kapatld. Yaanlan süreçten i dünyasnn etkilenmemi için Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan tarafndan ekonomik istikrar kalkan paketi devreye sokuldu.

STKRAR PAKETNDEN YARARLANMAK STYORLAR

DBEKOD Bakan Ahmet Cemil Deirmenci, i yerlerinin kapal kalma süresinin belli olmamasndan dolay üyelerinin talepleri dorultusunda kendilerinin de pakete dahil edilmelerini istedi. Deirmenci, meslek gruplarnn birinci dereceden riskli meslekler grubunda olduu için Türkiye genelinde 120 odann talebi, Bakanlkla yaplan yazmalar ve güzellik uzmanlar arkadalarnn isteiyle kapatma karar aldklarn söyledi. Kapatma kararnn toplum sal açsndan son derece önemli olduunu aktaran Deirmenci, Bu kapal kalacak sürenin ne kadar olaca belli deil. Bu vesile ile esnafmzn bizleri arayp bu süre içinde devletin açklad istikrar paketine dahil edilmesi gereken konularla ilgili arkadalarmzn da odamzdan talepleri mevcut, kira yardmlarnn yaplmas, SGK destei ve yanlarnda çalan personellerin durumu. Bu konuda meslektalarmzdan youn bir destek talebi var. Bunu biz üst kurullarmza gerek birlik olarak, gerek federasyon olarak illettik. çok hassas bir konu olmas münasebetiyle arkadalarmza hizmete ara vermelerini srarla iletiyoruz dedi.

EVDE HZMET KONUSUNA ZN VERMYORUZ

Kendilerinin evde hizmet konusuna izin vermediklerini aktaran Deirmenci, Diyarbakrda berber, kuaför ve güzellik uzmanlar olarak odamza kaytl resmi esnaf says 700. Ama bunun yannda bin 500, 2 bine yaknda kayt d esnafmz var. Vergisi olan var, ama oda kayd olmayan var. Özellikle salk çalanlarna, eczaclarmza, güvenlik güçlerine, sahada çalan siz deerli basn mensuplarna, sahada bu konuyla ilgili görevli tüm ekiplere, tüm arkadalarmza odamz adna, meslektalarmza adna kendilerine sevgi, sayg ve ükranlarmz sunuyor çok teekkür ediyorum kendilerine. Diyarbakr, evde kal, hayatta kal diye konutu.

Ana Sayfaya Git