Jandarma imdata koştu!

Jandarma helikopteri, hastalar için havalandı, kalp hastası 3 yaşındaki Miraç için jandarma ve sağlık ekipleri seferber oldu.

Haberler 21.01.2022 - 00:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Lice ilçesinde youn kar ya sonrasnda kara yolunun ulama kapal olmas nedeniyle Dicle Üniversitesi Hastanesine gitmesi gereken hasta için jandarma helikopteri havalanrken, çermik ilçesindeki iki hasta, askeri helikopterle kent merkezindeki hastaneye ulatrld.

Salk ekipleri tarafndan helikopterle alnan Hülya Yagn, hastaneye getirilerek tedavisine baland.

Diyarbakr ve çevresinde etkili olan kar ya nedeniyle Lice kara yolu ulama kapand. lçe merkezinde oturan ve iddetli göüs, karn ars çeken Hülya Yagnn ailesi, 112 merkezinden yardm talebinde bulundu.

JANDARMA MDADINA YETK

Yagnn bulunduu adrese giden salk ekipleri, acilen Diyarbakra sevkini uygun gördü. Salk ekipleri tarafndan l Jandarma Alay Komutanlna bilgi verildi. Diyarbakrdan acilen havalanan askeri helikopter Lice lçe Jandarma Komutanlna ini yapt. Ambulansla helikoptere getirilen Hülya Yagn, salk görevlileri eliinde, Dicle Üniversitesi Tp Fakültesi Hastanesine getirilerek tedavi altna alnd. Yagnn salk durumunun iyi olduu örenildi.

çERMKTEK K HASTA

lçe merkezinde rahatszlanan hamile kadn ile sobadan szan karbonmonoksit gazndan zehirlenen kiinin yaknlar, durumu 112 Acil Servis ve jandarma ekiplerine bildirdi.

Bunun üzerine Valilik koordinesinde l Jandarma Komutanlndan havalanan askeri helikopter, kar ya sebebiyle yolu kapanan ilçeye ini yapt.

Salk ve jandarma ekiplerinin desteiyle helikoptere alnan iki hasta, götürüldükleri Diyarbakr Gazi Yaargil Eitim Aratrma Hastanesinde tedavi altna alnd.

MRAç çN SEFERBERLK

Kent genelinde etkili olan kar ya günlük yaam olumsuz etkilerken, Karacada bölgesinde bulunan çnar ilçesi krsal Karasungur mahallesinin yolu ulama kapand. Köyde oturan Asar ailesinin 3 yandaki kalp hastas çocuklar Miraç, aniden fenalat. 112yi arayan ailenin ihbar üzerine jandarma ve salk ekipleri bölgeye ulamak zamanla yart. Ekipler, mahallenin içine kadar giderek, Miraç ve ailesini evinden ald. Jandarma komutan, kucaklad küçük Miraç bekleyen ambulansa tad. Küçük Miraç, salk ekiplerince yaplan ilk müdahalesinin ardndan Diyarbakr çocuk Hastalklar Hastanesine kaldrld. Tedaviye alnan küçük Miraçn durumunun iyi olduu örenildi. Asar ailesi ise jandarma ve salk ekipleri teekkür etti.

Ana Sayfaya Git