Jandarma imdata koştu!

Jandarma helikopteri, hastalar için havalandı, kalp hastası 3 yaşındaki Miraç için jandarma ve sağlık ekipleri seferber oldu.

Jandarma imdata koştu!

Lice ilçesinde yoğun kar yağışı sonrasında kara yolunun ulaşıma kapalı olması nedeniyle Dicle Üniversitesi Hastanesi'ne gitmesi gereken hasta için jandarma helikopteri havalanırken, Çermik ilçesindeki iki hasta, askeri helikopterle kent merkezindeki hastaneye ulaştırıldı.

Sağlık ekipleri tarafından helikopterle alınan Hülya Yagın, hastaneye getirilerek tedavisine başlandı.

Diyarbakır ve çevresinde etkili olan kar yağışı nedeniyle Lice kara yolu ulaşıma kapandı. İlçe merkezinde oturan ve şiddetli göğüs, karın ağrısı çeken Hülya Yagın´ın ailesi, 112 merkezinden yardım talebinde bulundu.

JANDARMA İMDADINA YETİŞKİ

Yagın´ın bulunduğu adrese giden sağlık ekipleri, acilen Diyarbakır´a sevkini uygun gördü. Sağlık ekipleri tarafından İl Jandarma Alay Komutanlığına bilgi verildi. Diyarbakır´dan acilen havalanan askeri helikopter Lice İlçe Jandarma Komutanlığına iniş yaptı. Ambulansla helikoptere getirilen Hülya Yagın, sağlık görevlileri eşliğinde, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi´ne getirilerek tedavi altına alındı. Yagın´ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

ÇERMİKTEKİ İKİ HASTA

İlçe merkezinde rahatsızlanan hamile kadın ile sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen kişinin yakınları, durumu 112 Acil Servis ve jandarma ekiplerine bildirdi.

Bunun üzerine Valilik koordinesinde İl Jandarma Komutanlığından havalanan askeri helikopter, kar yağışı sebebiyle yolu kapanan ilçeye iniş yaptı.

Sağlık ve jandarma ekiplerinin desteğiyle helikoptere alınan iki hasta, götürüldükleri Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı.

MİRAÇ İÇİN SEFERBERLİK

Kent genelinde etkili olan kar yağışı günlük yaşamı olumsuz etkilerken, Karacadağ bölgesinde bulunan Çınar ilçesi kırsal Karasungur mahallesinin yolu ulaşıma kapandı. Köyde oturan Asar ailesinin 3 yaşındaki kalp hastası çocukları Miraç, aniden fenalaştı. 112’yi arayan ailenin ihbarı üzerine jandarma ve sağlık ekipleri bölgeye ulaşmak zamanla yarıştı. Ekipler, mahallenin içine kadar giderek, Miraç'ı ve ailesini evinden aldı. Jandarma komutanı, kucakladığı küçük Miraç'ı bekleyen ambulansa taşıdı. Küçük Miraç, sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalesinin ardından Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesine kaldırıldı. Tedaviye alınan küçük Miraç'ın durumunun iyi olduğu öğrenildi. Asar ailesi ise jandarma ve sağlık ekipleri teşekkür etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz