Kışanak ve Tuncel'e tahliye çıkmadı?

Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesince haklarındaki mahkumiyet kararları bozulan eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel'in yargılanmasına devam edildi.

Haberler 10.03.2020 - 12:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesince, silahl terör örgütüne üye olmak ve silahl terör örgütü propagandas yapmak suçlarndan haklarnda verilen mahkumiyet karar bozulan eski Diyarbakr Büyükehir Belediye Bakan Gültan Kanak ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) E Genel Bakan Sebahat Tuncelin yarglanmasna devam edildi.

Malatya 5. Ar Ceza Mahkemesindeki durumaya, Kocaeli Kandra Cezaevinde tutuklu bulunan sanklar Kanak ve Tuncel, Ses ve Görüntü Biliim Sistemi (SEGBS) araclyla katld.

Mahkeme bakan Türker Türkolu, durumada her iki sank hakkndaki birleen dosyalar okudu.

Kanak, savunmasnda birleen dosyalarla ilgili avukatlarnn bulunduu mahkeme huzurunda ayrntl savunma yapmak istediini belirtti.

Tuncel ise savunmasnda, Bir sonraki durumada mahkeme huzurunda olmak ve bileen dosyalarla ilgili savunma yapmak istiyorum. dedi.

TAHLYE EDLMELEDLER

ddia makam ise sanklarn ayr ayr tutukluluk hallerinin devamna karar verilmesini talep etti.

Avukatlarn taleplerini dinleyen mahkeme heyeti, Kanak ve Tuncelin tutukluluk hallerinin devamna karar vererek, durumay ileri bir tarihe erteledi.

Mahkeme ayrca, tutuklu sanklarn bir sonraki durumada hazr olmalar halinde mahkemeye getirilmelerine de karar verdi.

Öte yandan durumay HDP anlurfa Milletvekili Aye Sürücü ile HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül de takip etti.

Malatya 5. Ar Ceza Mahkemesince 1 ubatta eski Diyarbakr Büyükehir Belediye Bakan Gültan Kanak, terör örgütüne üye olmak ve terör örgütü propagandas yapmak suçlarndan 14 yl 3 ay, DBP E Genel Bakan Sebahat Tuncel ise ayn suçlardan 15 yl hapis cezasna çarptrlmt.

Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi ise yerel mahkeme kararn bozarak yeniden yarglanmalarna hükmetmiti.

Ana Sayfaya Git