Kılıçdaroğlu'na İstanbul ağırlıklı miting programı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 31 Mart yerel seçimleri öncesinde yapacağı miting ve toplantıları organize etmek üzere, Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan'ın başkanlığında oluşturulan organizasyon komitesi taslak programları oluşturdu.

Haberler 25.02.2019 - 11:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolu, 31 Marta kadar 8 kez stanbul, 3er kez Mersin, Bursa ve Ankara olmak üzere toplam 20 ilde seçim çalmas yapacak.

Kemal Klçdarolunun 31 Mart yerel seçimleri öncesinde yapaca miting ve toplantlar organize etmek üzere, Genel Bakan Yardmcs Tuncay Özkann bakanlnda bir süre önce oluturulan organizasyon komitesi taslak programlar hazrlad.

Y Parti ile yaplan i birlii çerçevesinde hazrlanan miting programnda, CHPnin bu seçimlerde büyük önem verdii ve oy durumunun kritik olduu illere arlk verildi.

Kampanyann gidiatna göre deiebilecei belirtilen taslakta Klçdaroluna, stanbul bata olmak üzere Mersin, Ankara ve Bursa arlkl program belirlendi.

Klçdarolu, 31 Marta kadar 8 kez stanbul, 3er kez de Mersin, Bursa ve Ankara olmak üzere toplam 20 ilde seçim çalmas yapacak.

- lk ziyaret Batmana

CHP Genel Bakannn miting programnda ilk ziyaret Batmana ayrld. Batman il örgütünün uzun zamandr dillendirdii ziyaret talebini dikkate alan organizasyon komitesi ilk çalmay bu ile ayrd.

27 ubatta Batmana gidecek Klçdarolu, 28 ubatta Nilüfer Belediye Bakan Mustafa Bozbeyi aday gösterdii Bursada olacak. Bu seçimlerde Bursaya ayr bir önem veren Klçdarolunun, 18 Mart ve 28 Martta da yine Bursada olmas planlanyor.

Y Partinin büyükehir belediye bakanl seçimleri için aday gösteremedii Mersine de miting programnda ayr bir önem verildi. CHP Genel Bakan Klçdarolu, Y Parti aday olmas planlanan ancak seçim kuruluna süresinde teslim edilmeyen liste nedeniyle bu partiden aday olamayan Burhanettin Kocamazn Demokrat Partiden aday gösterilmesi ile daha da kritik bir il halini alan Mersini 3 kez ziyaret edecek. 1 Martta bu kentte olmas beklenen Klçdarolu ayrca 7 ve 16 Martta da Mersinde bulunacak.

- Ankara ve stanbul programlar

Klçdarolunun seçim çalmalar 2 Martta Mula ile devam edecek. Mevcut bakan Osman Gürünle yola devam karar alan Klçdarolu, partisinin adayna oy isteyecek.

3 Martta Ankarada seçim çalmasnda bulunacak Klçdarolu, CHPnin geçen yerel seçimlerde de aday gösterdii Mansur Yava için oy talep edecek. Klçdarolu ayrca, 20 ve 24 Mart tarihlerinde de Y Parti ile i birlii yaplan Bakentte Yava için vatandalarla bir araya gelecek.

Klçdarolu, Beylikdüzü Belediye Bakan Ekrem mamolunun aday gösterildii stanbula 8 kez gidecek. lk ziyaretini 4 Martta stanbul 1. Bölgeye yapacak Klçdarolu, 11 Martta 2. Bölge, 19 Martta 3. Bölgede adaylarna oy isteyecek. Klçdarolunun Y Parti ile i birlii yaplan kente 22, 23, 26, 29 ve 30 Martta da gitmesi planlanyor.

- zmir ve dier iller

Kemal Klçdarolu, Seferihisar Belediye Bakan Mustafa Tunç Soyeri aday yapt zmire ilk ziyaretini 5 Martta gerçekletirecek. Klçdarolu, kendisinin de seçim bölgesi olan zmire 13 Martta bir ziyaret daha yapacak.

Klçdarolu, 6 Martta mevcut bakan Ali Orkun Ercengizin yeniden aday gösterildii Burdurda, 8 Martta Seyhan Belediye Bakan Zeydan Karalarn aday yapld Adanada, 9 Martta mevcut bakan Özlem çerçiolunun tekrar aday gösterildii Aydnda, 10 Martta ise Konyaalt Belediye Bakan Muhittin Böcekin aday olduu Antalyada seçim çalmalarn sürdürecek.

12 Martta Edirnede, 14 Martta Eskiehirde olmas planlanan Klçdarolunun 15 Mart Tekirda, 17 Mart Hatay, 21 Mart Zonguldak ve Bartn programlar bulunuyor.

Kemal Klçdarolu, 25 Martta Manisa ve Balkesir, 26 Martta ise Krklareline gidecek.

- ttifak geniledi

CHP ve Y Parti arasnda daha önce toplam 50 ili kapsayan i birliinin ise geniledii belirtiliyor.

Geçici aday listelerinin teslim edildii 19 ubat günü, Y Parti ile CHPnin 23 büyükehir ve 27 il olmak üzere 50 ilde i birlii yapt açklanmt.

Son yaplan deerlendirmelerin ardndan i birlii yaplan il saysnn artt, Karabükün Y Partiye, Sivas ve Amasya CHPye brakld belirtiliyor. Böylece i birlii yaplan il says 30 ille beraber toplamda 53e yükselmi oldu.

CHP 19 ubatta Y Parti ile i birlii kapsamnda 19u büyükehir 38i de il olmak üzere toplam 905 seçim bölgesinde aday göstermiti.

Ana Sayfaya Git