Kırklar dağı’nda yeni yıkımlar!

Kırklar dağında, 370 dairenin yıkımının bitmesinin ardından şimdi de ‘Hevsel Terasları’ olarak adlandırılan 11 nolu parselde yıkım işlemleri başladı. Konut satın alanlar ise "Bizim mağduriyetimiz ne olacak" diye tepki gösterdi.

Haberler 31.01.2018 - 09:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Sur ilçesinde türkülerle anlan Krklar Danda tartmalara neden olan yaplarn ykm devam ediyor. 5, 6, 7 ve 8 nolu parsellerde bulunan inaat halindeki 370 dairenin ykmnn bitmesinin ardndan imdi de Hevsel Teraslar olarak adlandrlan 11 nolu parselde ykm ilemleri balad.

Yeniden ykma baland

Sur ilçesi Bavar Mahallesi snrlar içerisinde bulunan Krklar Danda ina edilen konutlarda ykm ilemleri devam ediyor. Bir ay önce balatlan ykm ilemleri çerçevesinde 5, 6, 7 ve 8 nolu parsellerde inaat halinde bulunan 370 dairenin ykm ilemlerinin tamamlanmasnn ardndan 11 nolu parsel üzerinde bulunan Hevsel Teraslar konutlarnn ykmna baland. Binalarda yaayan vatandalar eyalarn araçlarla tarken, ykm ilemlerini sürdüren firma ise daire içerisinde bulunan kap, dolap gibi malzemelerin sökümüne balad.

Bizim maduriyetimiz ne olacak?

Eyalarn baka yere tadn ifade eden Fettah Sügücü, daire sahiplerinin maduriyetinin giderilmesini talep ettiklerini ifade etti. Sügücü, Ben burada site yönetim kurulu bakanym. Benim iki dairem var. Taeron olarak buraya girdim neyim var neyim yok hepsini buraya yatrdm. Buray satn alrken buray imara açan zamann Büyükehir Belediyesiydi. Gittik bankalara sorduk, her yerden sorduk burada herhangi bir engel veyahut kanuna aykr hiçbir ey yoktu. Bankalar üzerine kredi veriyordu. Biz de buraya girdik. 7-8 yldr bu inaat burada devam ediyor kimse bir gün gelip sormad.

Ykm yenimi akllarna geldi

Kimse buras sorunludur veyahut baka bir ey demedi. Bugüne kadar herhangi bir mühürleme herhangi bir ilem yaplmad. Kamu yararna yapyorlarsa yapsnlar fakat biz burada maduruz. Yapmayn demiyoruz ama bizim hak hukukumuz nerede? Hak hukukumuzu verin yine yapn. Kamu yararna biz kar çkmyoruz. Bizim suçumuz, günahmz nedir? Madem bu hatay belediye yapmsa, imara açmsa bunu da ykan büyükehir belediyesidir. Bizim maduriyetimiz ne olacak? Ben Cumhurbakanna sesleniyorum, biz burada 370 tane aileyiz. Hepimiz perian durumdayz. Kimse bize sahip çkmyor diye konutu.

Ana Sayfaya Git