Kız kardeşe cinsel istismara 19 yıl hapis

DİYARBAKIR'da, 2 yıldan bu yana, kız kardeşi F.M.'ye (19) cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan K.M. (19), 19 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Haberler 29.05.2018 - 09:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Yeniehir ilçesinde yaayan F.M., 2017 ylnda ailesi ile anlaamadn söyleyerek, evini terk edip, eiyle imam nikahyla yaayan ablasnn yanna yerleti. ddiaya göre, 20 Kasm 2017de enitesinin cinsel istismarda bulunduu F.M., olay anlatt ablas tarafndan evden kovuldu. Gece yars sokakta kalan madur, saat 05.00e kadar bir parkta bekledikten sonra, polis merkezine snd. F.M., ayrca, enitesinin kendisini baka erkeklerle para karl birliktelie zorladn, dövüp parasn aldn ve olay anlatt ablas tarafndan evden kovulduunu söyledi.

Olaydan bir gün sonra yeniden ifadesi alnan F.M., 2 yldan bu yana öz aabeyinin de kendisine cinsel istismarda bulunduu ve dayanamayp evden kaçtn, gittii ablasnn evinde de enitesinin cinsel istismarda bulunduunu iddia etti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlnca koruma altna alnan madurun ifadesi üzerine olayla ilgili soruturma balatlrken, kzn aabeyi K.M. ve enitesi E.U. gözaltna alnd. fadelerinde suçmalar reddeden üphelilerden enite E.U. serbest braklrken, aabey K.M. ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Soruturmalar yürüten savclk tarafndan ilk olarak madurun enitesi E.U. hakknda çocuun cinsel istismar suçundan 8 yla kadar hapis istemiyle iddianame hazrland.

TUTUKLANDI, 2NC CELSE BERAAT ETT

ddianamenin kabulünün ardndan tutuksuz sank E.U.nun yarglanmasna 20 ubat günü Diyarbakr 1inci Ar Ceza Mahkemesinde baland. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanl avukat Remzi Atalayn da müdahil olduu davann ilk celsesinde maduru dinleyen mahkeme heyeti, yarglamann kapal yaplmasna karar verdi. Mahkeme heyeti durumann sonunda sank E.U. hakknda kuvvetli suç üphesinin varln gösteren somut delillerin bulunduunu belirterek, tutuklanmasna karar verdi. Sank E.U., avukatnn üst mahkemeye yapt itiraz üzerine 28 ubat günü adli kontrol artyla serbest brakld. Davann 15 Mart günü görülen 2nci celsesinde esas hakkndaki görüünü açklayan savc, sann, evinde misafir olarak kalan madura sarkntlk düzeyinde cinsel saldrda bulunduunu belirterek, E.U.nun cezalandrlmasn istedi. Mahkeme heyeti ise E.U.nun beraatine hükmetti.

ANNE VE BABASINA DA ANLATMI

Madurun aabeyi K.M. hakkndaki soruturmay 25 Aralk 2017 günü tamamlayan savclk, üphelinin çocuun nitelikli cinsel istismar ve kasten yaralama suçlarndan 27 yla kadar hapisle cezalandrlmasn istedi. Madur F.M., iddianameye yansyan ifadesinde, üphelinin 2 yldr kendisine cinsel istismarda bulunduunu ve durumu anne ve babasna da anlattn söyledi. ddianamede, Adli Tp raporuna göre madurun vücudunda, iddialaryla uyumlu çok sayda yaraya rastland ifade edildi.

BABASI ÜZÜLDÜÜ çN KAYETTEN VAZGEçT

ddianamenin kabulünün ardndan tutuklu sank K.M.nin yarglanmasna da 20 ubat günü Diyarbakr 3üncü Ar Ceza Mahkemesinde baland. Durumada ifadesi alnan sank K.M., suçlamalar kabul etmediini belirterek, beraatini talep etti.

Yarglama öncesinde mahkemeye dilekçe veren madur F.M., anlattklarnn doru olduunu, ancak kalp rahatszl olan babasnn üzülmemesi için ikayetinden vazgeçtiini söyledi.

SAVCI: ALESNE ANLATMASINA RAMEN KMSE NANMADI

Son durumada görüünü açklayan savc, madurun 13 yandan 16 yana kadar aabeyinin cinsel istismarna maruz kaldn belirterek, F.M.nin bu durumu anne ve babasna anlatmasna ramen, kimsenin kendisine inanmadn söylediini kaydetti. F.M.nin aabeyine iftira atmasn gerektirecek bir durumun olmadn belirten savc, madurun samimi ifadeleri ve ikyetinden vazgeçmesine ramen sann eylemlerini gerçekletirdii iddiasnda srarl oluuna dikkat çekerek, sann cezalandrlmasn istedi.

Mahkeme, sank K.M.yi çocuun nitelikli cinsel istismar ve basit yaralama suçlarndan 19 yl 2 ay hapis cezasna çarptrp, tutukluluk halinin devamna hükmetti.

Ana Sayfaya Git