Kaçışın sırrı ortaya çıktı

Yunanistan'a kaçarken boğulan adliye yazıişleri müdürü 1 milyon 100 bin lira zimmetine geçirmiş.

Haberler 12.08.2017 - 09:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinin Nusaybin lçesinde 24 temmuz günü ortadan kaybolan Asliye Hukuk Mahkemesi Yaz leri Müdürü 59 yandaki Mehmet Bingül, 6 Austos günü Aydnn Kuadas lçesinden yasa d yollarla Yunan adalarna kaçmaya çalrken boularak, hayatn kaybetti. Güzelçaml açklarnda kaçak geçi yapmaya çalanlarn olduu ihbarn alan Kuadas Sahil Güvenlik Komutanl ekipleri bölgeye ulatklarnda arzalanan lastik bottaki Mehmet Bingülün ei . Bingül ve kz K. Bingül ile Suriye uyrukla .S.O.yu kurtard. Mehmet Bingül ise kaçmaya çalt jek-ski devrilince boularak öldü.

Botta kurtarlp Kuadasna getirilen . Bingül ve K. Bingül ile Suriye uyrukla .S.O. gözaltna alnrken, boularak ölen Mehmet Bingülün cesedi morga konuldu. Mehmet Bingülün cenazesi yaplan otopsinin ardndan, Mardinin Derik lçesine getirilerek defnedildi.

1 MLYON 100 BN LRA KAYIP

Mehmet Bingülün Yunanistana kaçt srada boularak hayatn kaybetmesi üzerine görev yapt Nusaybin Asliye Hukuk Mahkemesi Yaz leri Müdürlüünün geçmie dönük tüm ilemleri incelemeye alnd. Mali Suçlarla Mücadele ubesi ekiplerinin de destek verdii soruturmann derinletirilmesi üzerine, Mehmet Bingülün Yaz leri Müdürlüünü yapt Asliye Hukuk Mahkemesi emanet kasa hesabnda yaklak 1 Milyon 100 bin lirann kayp olduu ortaya çkt.

PARA çEKLP, DENETM ZAMANINDA GER YATIRILMI

Soruturmay yürüten savclk, emanet kasann bulunduu bankadaki hesaplar geriye dönük olarak incelemeye ald. Aratrma yapan savclar, 2013 ylndaki müfetti denetlemesinden sonra hesapta hareketlenmelerin baladn tespit etti. ncelemede hesapta, 2013 ylndan sonra zaman zaman 300 bin liraya kadar hareketlilik olduu belirlendi.

Yaplan aratrmada ilk zamanlarda zimmet parasnn çekilip, denetim öncesinde tekrar hesaba geri yatrld, denetim sonras tekrar geri çekildiini gören savc, 2013 ylnn belli bir süresinden sonra çekilen paralarn hesaba geri yatrlmadn tespit etti. Para çekme eyleminin fark edilmeyecek ekilde sistemli olarak devam ettirildiini belirleyen savc, hileli ilemlerle kaytlarn örtütürüldüünü tespit etti.

Soruturma makam, elde edilen veriler üzerine Mehmet Bingülün, Nusaybin Adliyesinde göreve balad 2012 ylndan itibaren yapt tüm ileri incelemeye ald. Yaplan aratrmada, Yaz leri Müdürü Mehmet Bingülün, yetkililerin parann denetimini yapmaya hazrland 24 Temmuz 2017 günü ölen saatlerinde kaybolduu belirlendi. Savclk, Bingülün ailesinin kaybolmasndan bir gün sonra Artuklu lçe Emniyet Müdürlüüne kayp bavurusu yaptn tespit etti.

Olayn ardndan gözaltna alnan Mehmet Bingülün ei .Bingül, SEGBS sistemi ile alnan ifadesinin ardndan Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliince zimmet suçu üphelisi olarak tutukland. Öte yandan yürütülen soruturma kapsamnda Mehmet Bingülün ailesi ve ikinci derece yaknlarnn tüm mal varlklarna tedbir konulduu ve evlerinde arama yapld bildirildi.

Ana Sayfaya Git