Kaçamadılar

Bir askerin şehit edildiği, 2 askerin yaralandığı saldırının faili 3 PKK'lı, Siirt'te düzenlenen hava destekli operasyonda etkisiz hale getirildi

Haberler 27.06.2018 - 10:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bitliste bir askerin ehit edildii, 2 askerin yaraland saldrnn faili 3 PKKl, Siirtin irvan ilçesinde düzenlenen hava destekli operasyonda etkisiz hale getirildi.

Güvenlik kaynaklarndan alnan bilgiye göre, l Jandarma Komutanl ekiplerince irvann kuzeyinde yer alan Sehi ormanlk bölgesinde 3 PKKl görüntüsünün alnmasnn ardndan söz konusu bölgeye hava destekli operasyon düzenlendi. Operasyonda üçü de etkisiz hale getirildi.

ASKERLERN EHT EDLMES

Örgüt üyelerinin, Bitliste yürütülen ehit Jandarma Uzman çavu Mehmet Volkan Operasyonunda dün teröristlerin açt ate sonucu Jandarma Uzman çavu Cevdet Canördekin ehit dütüü, 2 askerin yaraland saldrnn faili olduu belirlendi.

Bitlis Jandarma Komutanlnca gerçekletirilen ehit Jandarma Uzman çavu Mehmet Volkan Operasyonunda dün teröristlerin açt ate sonucu Jandarma Uzman çavu Cevdet Canördek ehit olmu, iki asker hayati tehlikesi olmayacak ekilde yaralanmt.

MARDNDEK OPERASYON

Mardinin Mazda ilçesinde PKKya yönelik operasyonda topraa gömülü 45 kilogram TNT patlayc ile 20 kilogram toz patlayc ele geçirildii bildirildi.

Valilik açklamasnda ayrca, 12 effaf folyoya sarl patlayc madde, tabanca, 2 anti tank mühimmat ve sevk fiei, el bombas, 575 fiek ile patlayc yapmnda kullanlan malzemeler ele geçirildii kaydedildi.

PKKLI TESLM OLDU

Öte yandan, Kzltepe ilçesinde PYD/PKKdan kaçan bir militan güvenlik güçlerine teslim oldu. l Jandarma Komutanl ekiplerince gözaltna alnan PKKlnn sorgulamas devam ediyor.

21 GÜVENLKL BÖLGE

Bingölde edilen geçici özel güvenlik bölgesi ilanyla ilgili Bingöl Valiliince yaplan açklamada, Bingöl ili snrlar içinde faaliyet gösteren bölücü terör örgütü ve dier terör örgütlerinin son zamanlarda yapm olduklar terör ve yldrma eylemleri, ilimizin sosyal ve ekonomik gelimesini de olumsuz etkilemeye balamtr. Bu eylemler neticesinde vatandalarmz, ekonomik, sosyal faaliyetlerini yürütme ve seyahat etme haklarn kullanmaktan mahrum kalmtr. Günlük hayatlar olumsuz etkilenen vatandalarmz büyük maduriyet yaamaktadrlar. Bingöl Valiliimiz, öncelikle vatandalarmzn can ve mal güvenliinin salanmas, mevcut huzur ve güven ortamnn devam ettirilmesi, devletimizin ve milletimizin her türlü terörist tehdidi ve saldrdan korunmas maksadyla; bölgesinde emniyet ve asayi temin etmek için ilgili mevzuat çerçevesinde her türlü tedbiri almaktadr denildi.

TE LAN EDLEN ALANLAR

Valilik açklamasnda, özel güvenlik bölgesi ilan edilen yerler ise öyle sraland: Merkez Ortaçanak Hasar Yaylas ve Hasar Tepe, Feratan, çr Yaylas, Merdiven Deresi, Monçü Komu bölgeleri, Adakl lçesinde eytan Dalar, eytan Deresi, lbey, Maltepe Vadisi (Sevkar) bölgeleri, Genç lçesinde Sagöze, Büyükça, Yeniyaz, Dikpnar, Derman ve ekaran bölgeleri, Solhan lçesinde Yenibaak-Douyeli bölgesi, Yayladere lçesinde Horivanik Deresi-Tahkim Deresi (Pohus Vadisi), Krköy Ormanlar, Manav Deresi ve Günelik Gökçedal bölgesi, Ki lçesinde çomakderesi Bölgesinde, Karlova lçesinde Karacehennem Ormanlar Bölgesinde, Yedisu lçesinde Akml Yaylas Bölgesi.

Ana Sayfaya Git