Kadına şiddete mercan kalkanı!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, kadına yönelik şiddetle mücadele için başlatılan "Mercan Seferberliği" kapsamında "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı 2020-2021" 75 maddeden oluşuyor.

Haberler 26.11.2019 - 10:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Buna göre, kadna yönelik iddetle mücadele ulusal ve yerel uygulamalarn deerlendirmek, i birlii ve koordinasyonu artrmak amacyla ilgili kurumlardan temsilcilerin katlm ile üç ayda bir toplanmak üzere Kadna Yönelik iddetle Mücadele Teknik Kurulu oluturulacak

Kolluk birimleri tarafndan kullanlan Aile çi ve Kadna Kar iddet Olaylar Kayt Formunun risk deerlendirme ölçeinin yeniden güncellenmesi salanacak. iddet uygulayanlara yönelik önleyici tedbirlerin etkin ekilde uygulanmas için ilgili kamu kurum ve kurulularyla i birlii salanacak

HABER MERKEZ

Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakanlnca hazrlanan Kadna Yönelik iddetle Mücadele Koordinasyon Plan 2020-2021 kapsamnda, kadna yönelik iddetle mücadele ulusal ve yerel uygulamalarn deerlendirmek, i birlii ve koordinasyonu artrmak amacyla ilgili kurumlardan temsilcilerin katlm ile üç ayda bir toplanmak üzere Kadna Yönelik iddetle Mücadele Teknik Kurulu oluturulacak.

Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakanl, Adalet, çileri, Milli Eitim, Salk bakanlklar ve Diyanet leri Bakanl ile kadna yönelik iddetle mücadele için balatlan Mercan Seferberlii kapsamnda 75 maddelik 2020-2021 Koordinasyon Plan hazrland.

Bu kapsamda, kadna yönelik iddetle mücadelede iletiim stratejisi gelitirilecek, ilgili kurumlarla i birliiyle etkin uygulanmas salanacak.

Türkiyede Kadna Yönelik Aile çi iddet Aratrmas tekrarlanacak. iddet uygulayanlara yönelik önleyici tedbirlerin etkin ekilde uygulanmas için ilgili kamu kurum ve kurulularyla i birlii salanacak.

Kadna yönelik iddet olaylarnn risk analizinin doru yaplabilmesi amacyla Aile Bilgi Sistemine entegre edilmek üzere risk analiz modülü gelitirilecek.

Aile Danmanl, Aile Sosyal Destek Program (ASDEP) gibi uygulamalardan faydalananlar arasnda kadna yönelik iddet vakalarnn tespitine ve müdahaleye ilikin süreçler gözden geçirilecek, ilgililerin sosyal hizmet modellerinden etkin yararlanmalar salanacak.

6284 sayl Kanunun etkin uygulanmas için kadna yönelik iddetle mücadele konusunda kurumsal sorumluluklarn altn çizen mevcut genelge güncellenecek.

Aile Mahkemelerinin 6284 sayl Kanunun uygulanmasnda uzmanlamasna yönelik büyükehirlerde yeniden i dalm yaplacak.

- Her valilik tarafndan genelge yaynlanacak

6284 sayl Kanunun etkin uygulanmas için kadna yönelik iddetle mücadele konusunda kurumsal sorumluluklarn altn çizen iç genelge yaymlanmas salanacak.

Kadna yönelik iddetle mücadelede yerel aktörlerin harekete geçirilmesi için her valilik tarafndan genelge yaynlanacak.

81 ilde mevcut olan Kadna Yönelik iddetle Mücadele l Eylem Planlarnn etkin uygulanmasnn salanmas ve yürütülen çalmalarn deerlendirilmesi amacyla Kadna

Yönelik iddetle Mücadele l Koordinasyon, zleme ve Deerlendirme Komisyonlarnn vali bakanlnda ilgili kurum, kurulularn üst düzey temsilcilerinin katlm ile toplanmas

karar alma ve uygulama süreçlerinin etkinlii artrlacak.

Kolluk birimleri tarafndan kullanlan Aile çi ve Kadna Kar iddet Olaylar Kayt Formunun risk deerlendirme ölçei yeniden güncellenecek.

6284 sayl Kanun kapsamnda verilen gizlilik kararlarnn entegrasyonu salanacak.

- Konukevindeki kadnlarn salk hizmetlerine eriimi kolaylatrlacak

çocukluktan itibaren iddetle mücadele farkndalna sahip olunmas amacyla sayg, sevgi ve hogörü kültürünün gelitirilmesini salayacak uygulamalarn eitim sistemine entegre edilmesi amacyla model oluturulacak.

6284 sayl Kanunun etkin uygulanmas için kadna yönelik iddetle mücadele konusunda kurumsal sorumluluklarn altn çizen birer talimat yaymlanacak.

Konukevinde kalan kadnlarn salk hizmetlerine eriimin önündeki sorunlar tespit edilecek, eriimin kolaylatrlmas için gerekli admlar atlacak.

Cinsel istismar madurlarna yönelik çocuk zlem Merkezi says ve nitelii artrlacak.

Kadna yönelik iddet, erken yata ve zorla evliliklerle mücadele gibi konularda halka yönelik yürütülen farkndalk artrma faaliyetleri sürdürülecek.

- Sosyal medyada kullanlmak üzere içerikler gelitirilecek

Temel Aile Bilinci Eitimi projesi cami, kahvehane gibi mekanlarda yaygnlatrlacak.

Kadna yönelik iddetle mücadele uygulamalarn deerlendirmek, politikalar belirlemek üzere Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakan bakanlnda her yl toplanan Kadna

Yönelik iddet zleme Komitesi Koordinasyon Plannn uygulanmas takip edilecek.

Kadna yönelik iddetle mücadele ulusal ve yerel uygulamalarn deerlendirmek, i birlii ve koordinasyonu artrmak amacyla ilgili kurumlardan temsilcilerin katlm ile üç ayda bir toplanmak üzere Kadna Yönelik iddetle Mücadele Teknik Kurulu oluturulacak.

Kadna yönelik iddetle mücadelede farkndalk artrmaya yönelik eitim çalmalarnn düzenli olarak etki analizleri gerçekletirilecek, yeni iletiim teknolojileri ve sosyal medyada kullanlmak üzere içerikler gelitirilecek.

Ana Sayfaya Git