Kahramanlık destanı 107 yaşında

Diyarbakır’da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 107'nci yıldönümü, düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Haberler 19.03.2022 - 01:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR(SÖZ)- Diyarbakrda 18 Mart ehitleri Anma Günü ve çanakkale Zaferinin 107nci yldönümü, düzenlenen çeitli etkinliklerle kutland.

Yeniehir ilçesi Sezai Karakoç Caddesi üzerinde bulunan Hava ehitliinde 18 Mart ehitleri Anma Günü ve çanakkale Zaferinin 107nci yldönümü nedeniyle tören düzenlendi.

Hava ve Kara ehitliine çelenk sunma törenin ardndan ehitler ansna sayg duruu yapld. stiklal Marnn okunduu törende tüfek at yapld. l Valisi Münir Karalolu, ehitlik defterini imzalayarak duygu ve düüncelerini yazd.

Tören, ehitlerin ruhu için dua edilmesi ve karanfil datm sonras Cahit Stk Taranc Kültür Merkezinde çanakkale Zaferinin 107nci yldönümü için yaplan etkinlik ve tiyatro gösterimi ile iirlerin okunmasyla son buldu.

Törene, 7. Kolordu ve Garnizon Komutan Tümgeneral Ylmaz Yldrm, Cumhuriyet Basavcs Mustafa çelenk, l Emniyet Müdürü Dr. Hüseyin Akn, Sur lçe Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Abdullah çiftçi, Yeniehir lçe Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Murat Beikci ile kamu kurum ve STK temsilcileri katld.

ERGANDE ANMA

Ergani Hükümet Kona önündeki törende, Atatürk Antna çelenk sunuldu, sayg duruunda bulunuldu, stiklal Mar okundu.

Süleyman Nazif Anadolu Lisesi Okulunda devam eden programda, örenciler, günün anlam ve önemini anlatan iirler okudu.

Programa, Ergani Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Ahmet Karaaslan, Garnizon Komutan Binba Ömer Kaygsz, lçe Jandarma Komutan Binba Ümit Tahta, lçe Emniyet Müdürü Mustafa lek, lçe Milli Eitim Müdürü Ahmet Atabey, Gençlik ve Spor lçe Müdürü Kenan Ta, kamu kurum ve kurulu müdürleri, siyasi parti temsilcileri, örenciler ve gaziler katld.

SLVANDA ETKNLK

Silvan ilçesinde 18 Mart ehitleri Anma Günü ve çanakkale Deniz Zaferinin 107. yl dönümü dolaysyla tören düzenlendi.

Hükümet Kona önünde düzenlenen törende, Atatürk Antna çelenkler sunuldu, sayg duruunda bulunuldu, stiklal Mar okundu.

Kültür Merkezinde düzenlenen programda da Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Murat Öztürk, 1. Dünya Savann en önemli muharebelerinden biri olan çanakkale Savann dünya tarihinin en kanl savalarndan biri olduunu söyledi.

Öztürk, çanakkalede bir millet adeta küllerinden domu tüm dünyann gpta ettii destans bir mücadele ile varln tüm dünyaya kabul ettirmitir. çanakkale ruhu bu topraklarda doan her çocuun içindedir. çanakkale ehitleri ruhumuzun bir parçasdr. Türk Milleti bu ruh sayesinde stiklal Savan kazanm bamsz bir devlet kurmu, modern bir milli devlet ina ederek muasr medeniyet hedefine ulamay kendine gaye edinmitir. dedi.

Daha sonra örenciler iirler okudu, çeitli gösteriler yapld, düzenlenen yarmalarda dereceye giren örencilere ödülleri verildi.

Törene, Cumhuriyet Basavcs Seçkin Ylmaz, Alay Komutan Vekili Yarbay Nedim Karaku, lçe Jandarma Komutan Binba Adalet Gökcan, lçe Emniyet Müdürü Hakan Hilmi Yaman, birim müdürleri, örenciler ve vatandalar katld.

Program, ehit ve gazi yaknlarnn onuruna verilen yemekle son buldu.

Ana Sayfaya Git