Kahramanlık destanı 107 yaşında

Diyarbakır’da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 107'nci yıldönümü, düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kahramanlık destanı 107 yaşında

DİYARBAKIR(SÖZ)- Diyarbakır’da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 107'nci yıldönümü, düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Yenişehir ilçesi Sezai Karakoç Caddesi üzerinde bulunan Hava Şehitliğinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 107'nci yıldönümü nedeniyle tören düzenlendi.

Hava ve Kara Şehitliğine çelenk sunma törenin ardından şehitler anısına saygı duruşu yapıldı. İstiklal Marşı'nın okunduğu törende tüfek atışı yapıldı. İl Valisi Münir Karaloğlu, şehitlik defterini imzalayarak duygu ve düşüncelerini yazdı.

Tören, şehitlerin ruhu için dua edilmesi ve karanfil dağıtımı sonrası Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezinde Çanakkale Zaferi'nin 107'nci yıldönümü için yapılan etkinlik ve tiyatro gösterimi ile şiirlerin okunmasıyla son buldu.

Törene,  7. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk, İl Emniyet Müdürü Dr. Hüseyin Aşkın, Sur İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Abdullah Çiftçi, Yenişehir İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murat Beşikci ile kamu kurum ve STK temsilcileri katıldı.

ERGANİ'DE ANMA

Ergani Hükümet Konağı önündeki törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Süleyman Nazif Anadolu Lisesi Okulunda devam eden programda, öğrenciler, günün anlam ve önemini anlatan şiirler okudu.

Programa, Ergani Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ahmet Karaaslan, Garnizon Komutanı Binbaşı Ömer Kaygısız, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ümit Tahta, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa İşlek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Atabey, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Kenan Taş, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve gaziler katıldı.

SİLVAN'DA ETKİNLİK

Silvan ilçesinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende, Atatürk Anıtı'na çelenkler sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Kültür Merkezinde düzenlenen programda da Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Murat Öztürk, 1. Dünya Savaşı'nın en önemli muharebelerinden biri olan Çanakkale Savaşı'nın dünya tarihinin en kanlı savaşlarından biri olduğunu söyledi.

Öztürk, "Çanakkale'de bir millet adeta küllerinden doğmuş tüm dünyanın gıpta ettiği destansı bir mücadele ile varlığını tüm dünyaya kabul ettirmiştir. Çanakkale ruhu bu topraklarda doğan her çocuğun içindedir. Çanakkale şehitleri ruhumuzun bir parçasıdır. Türk Milleti bu ruh sayesinde İstiklal Savaşını kazanmış bağımsız bir devlet kurmuş, modern bir milli devlet inşa ederek muasır medeniyet hedefine ulaşmayı kendine gaye edinmiştir." dedi.

Daha sonra öğrenciler şiirler okudu, çeşitli gösteriler yapıldı, düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Törene, Cumhuriyet Başsavcısı Seçkin Yılmaz, Alay Komutan Vekili Yarbay Nedim Karakuş, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Adalet Gökcan, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Hilmi Yaman, birim müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Program, şehit ve gazi yakınlarının onuruna verilen yemekle son buldu.

Kaynak: Diyarbakır Söz