Kalp nakli bekliyor?

Diyarbakır’ın merkez Kayapınar ilçesinde kalp yetmezliği hastası İremsu Ekti (4) kalp nakli bekliyor.

Haberler 11.01.2018 - 09:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

remsu hastal karsnda çaresizce kalp nakli bekleyen ailesi, remsunun durumunun gün geçtikçe kötüye gittiini ve yurt dnda kalp nakli olmasnn mümkün olabileceini belirttiler.

remsunun babas Sava Ekti, kznn hastalnn tedavi sürecinin bittiini ve ancak kalp nakli ile hayata tutunabileceini söyledi.

Kalp naklini bekliyor

Kzna 8 aylk bebek iken kalp yetmezlii tehisi konulduunu dile getiren Ekti, Kzma kalp yetmezlii tehisi konulmasnn ardndan 15 gün, bir ay gibi Diyarbakrda tedavi gördü. Sonra zmire naklettiler. zmire gittikten sonra orada nakil için sraya konuldu. Kzmn u an tedavi olmas kesinlikle imknszdr. Kzmn bir an önce kalp nakli olmas gerekiyor. Son kontrollerde çare yok, tek çaresi nakildir dediler. Türkiyede nakil olmas biraz zordur. u an da kzmn durumu gittikçe kötüye gidiyor. Bir an önce Türkiyeden yardm isteyip, büyük bakanlardan yardm isteyip yurt dnda tedavisini ya da naklinin yaplmasn istiyoruz. dedi.

Yetkililer ve Hayrseverlere yardm çarsnda bulunan Ekti, Kzmn kalp çarpnts u an yüzde 18 ise ve durumu gittikçe kötüleiyor. Bu hastalkta kalp at yüzde 30 ise durumu normaldir ama bu oran aaya doru gittikçe yani yüzde 15e geldii zaman bu sefer durumu çok kötüye gidiyor. u an kzmn kalp çarpnts yüzde 18dir ve gün geçtikçe bu oran düüyor. Kzmn kalp çarpnts yüzde 15-ya da 10a geldii zaman durumu bu sefer tam tehlikeye giriyor. Böyle bir durumda kzm hastaneye bile yetitiremiyoruz. Hayrseverlerden yardm istiyoruz. Kzmn bir an önce iyilemesini istiyoruz. Sonuçta bizim cierimizdir, yetkililer de kendilerini bizim yerimize koysunlar. ifadelerini kulland.

Burada bir annenin cieri yanyor

remsunun annesi Fatma Ekti ise kznn hastalnn kendisini kötü yönde etkilediini belirtti. Ekti, Kzmn hastal bizi etkiliyor, çok ypranyoruz. Babakanmzdan, devletimizden yardm istiyoruz. Burada bir annenin cieri yanyor. mknmz yok, ona yurt dnda kalp nakli yaptrp tedavi ettirelim. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git