Görüş Bildir

Kalp nakli bekliyor?

Diyarbakır’ın merkez Kayapınar ilçesinde kalp yetmezliği hastası İremsu Ekti (4) kalp nakli bekliyor.

Kalp nakli bekliyor?

İremsu hastalığı karşısında çaresizce kalp nakli bekleyen ailesi, İremsu’nun durumunun gün geçtikçe kötüye gittiğini ve yurt dışında kalp nakli olmasının mümkün olabileceğini belirttiler.

İremsu’nun babası Savaş Ekti, kızının hastalığının tedavi sürecinin bittiğini ve ancak kalp nakli ile hayata tutunabileceğini söyledi.

Kalp naklini bekliyor

Kızına 8 aylık bebek iken kalp yetmezliği teşhisi konulduğunu dile getiren Ekti, "Kızıma kalp yetmezliği teşhisi konulmasının ardından 15 gün, bir ay gibi Diyarbakır’da tedavi gördü. Sonra İzmir’e naklettiler. İzmir’e gittikten sonra orada nakil için sıraya konuldu. Kızımın şu an tedavi olması kesinlikle imkânsızdır. Kızımın bir an önce kalp nakli olması gerekiyor. Son kontrollerde ‘çare yok, tek çaresi nakildir’ dediler. Türkiye’de nakil olması biraz zordur. Şu an da kızımın durumu gittikçe kötüye gidiyor. Bir an önce Türkiye’den yardım isteyip, büyük başkanlardan yardım isteyip yurt dışında tedavisini ya da naklinin yapılmasını istiyoruz." dedi.

Yetkililer ve Hayırseverlere yardım çağrısında bulunan Ekti, "Kızımın kalp çarpıntısı şu an yüzde 18 ise ve durumu gittikçe kötüleşiyor. Bu hastalıkta kalp atışı yüzde 30 ise durumu normaldir ama bu oran aşağıya doğru gittikçe yani yüzde 15’e geldiği zaman bu sefer durumu çok kötüye gidiyor. Şu an kızımın kalp çarpıntısı yüzde 18’dir ve gün geçtikçe bu oran düşüyor. Kızımın kalp çarpıntısı yüzde 15-ya da 10’a geldiği zaman durumu bu sefer tam tehlikeye giriyor. Böyle bir durumda kızımı hastaneye bile yetiştiremiyoruz. Hayırseverlerden yardım istiyoruz. Kızımın bir an önce iyileşmesini istiyoruz. Sonuçta bizim ciğerimizdir, yetkililer de kendilerini bizim yerimize koysunlar." ifadelerini kullandı.

"Burada bir annenin ciğeri yanıyor"

İremsu’nun annesi Fatma Ekti ise kızının hastalığının kendisini kötü yönde etkilediğini belirtti. Ekti, "Kızımın hastalığı bizi etkiliyor, çok yıpranıyoruz. Başbakanımızdan, devletimizden yardım istiyoruz. Burada bir annenin ciğeri yanıyor. İmkânımız yok, ona yurt dışında kalp nakli yaptırıp tedavi ettirelim." şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi