Kamu güvenliği kapatıldı

Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı kapatıldı

Haberler 10.07.2018 - 12:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Anayasa deiikliklerine uyum salanmas amacyla baz Kanun ve KHKlerde deiiklik yaplmasn içeren 703 sayl KHK ile Kamu Düzeni ve Güvenlii Müstearl kapatlarak, her türlü hak ve yükümlülükleri çileri Bakanlna devredildi

Resmi Gazetede yaymlanan 703 sayl KHK ile Kamu Düzeni ve Güvenlii Müstearl kapatlarak, her türlü hak ve yükümlülükleri çileri Bakanlna devredildi.

Anayasada Yaplan Deiikliklere Uyum Salanmas Amacyla Baz Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Deiiklik Yaplmas Hakknda Kanun Hükmünde Kararname Resmi Gazetenin mükerrer saysnda yaymland.

KHK ile Kamu Düzeni ve Güvenlii Müstearlnn tekilat ve görevlerinin yer ald kanun yürürlükten kaldrld. Müstearla ait her türlü tanr, tat, araç gereç ve malzeme, her türlü borç ve alacaklar, hak ve yükümlülükler çileri Bakanlna devredildi. Kapatlan Kamu Düzeni ve Güvenlii Müstearlnn mülkiyetinde olan tüm tanmazlar tapuda resen Hazine adna tescil edilecek.

Kapatlan Müstearln taraf olduu hukuki uyumazlklara çileri Bakanl kendiliinden taraf sfat kazand. Bu maddenin yürürlük tarihinden önce balanm i ve ilemler, ödeneklerin kullanm ile tasfiyeye ilikin ilemler çileri Bakanlnca yürütülecek.

Müstearlkta istihdam edilen Kamu Düzeni ve Güvenlii uzman ve uzman yardmclar, çileri uzman ve uzman yardmcl kadrolarna, dier personel ise çileri Bakanlnda durumlarna uygun kadro veya pozisyonlara atanacak.

Kamu Düzeni ve Güvenlii Müstearlnn kapatlma ve devir ilemleri nedeniyle ortaya çkabilecek tereddütleri gidermeye Cumhurbakanl yetkili olacak.

Silah ruhsat düzenlemesi

6136 sayl Ateli Silahlar ve Bçaklar ile Dier Aletler Hakknda Kanunda yaplan deiiklikle bundan sonra Cumhurbakan yardmclar ve bakanlarn silah ruhsatlarnda süre kayd aranmayacak. Ayn zamanda Cumhurbakan yardmclar ateli silahlar tayp mesken ya da i yerlerinde bulundurabilecek. Ruhsata balanm silahlara ait yerli ve yabanc meneli mermiler için ayrca ruhsat aranmayacak. Bu ruhsatlar mermiler için de geçerli olacak.

Kanuna Bu maddenin yaym tarihinde Babakan, Babakanlk Müstear, Babakanlk ve Babakanla bal veya ilgili kurum ve kurulularn bakanlar ile Müstear Yardmcs, Babakan Bamüaviri, Genel Müdür, Bakanlar Kurulu Sekreteri, Babakanlk Özel Kalem Müdürü ve bu görevlerde asaleten bulunmu olanlar ile Babakanlkta asli görevleri ve kadrolar tefti ve denetim olan kamu görevlilerinin bu Kanun gerei elde ettikleri haklar sakldr. geçici maddesi eklendi.

Geçici barnma merkezleri ödenei

6458 sayl Yabanclar ve Uluslararas Koruma Kanununa geçici madde eklendi. Geçici barnma merkezleri ödenei balkl maddeye göre, Kanun kapsamndaki geçici barnma merkezlerinin iletilmesi ve yönetilmesi amacyla, Göç daresi Genel Müdürlüü bütçesinde geçici barnma merkezleri ödenei ayrlacak.

Genel Müdürlük bütçesinde gider kaydedilmek suretiyle özel hesaba aktarlarak kullanlacak bu kaynaktan, Genel Müdürlükçe uygun görülen hallerde, kamu kurum ve kurulular ile mahalli idarelerin hesaplarna da aktarma yaplabilecek.

Kamu kurum ve kurulular ile mahalli idareler de belirtilen amaçlarda kullanlmak üzere Genel Müdürlük hesabna aktarma yapabilecek. Bu ekilde aktarlan tutarlar, ilgili kamu kurum ve kurulular ile mahalli idarelerin bütçelerine gelir kaydedilmeksizin özel hesaplarda izlenecek.

Geçici barnma merkezlerinin ihtiyaçlarnn karlanmas amacyla snrl olmak üzere bu hesaptan yaplacak harcamalar 5018 sayl Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile 4734 sayl Kamu hale Kanunu hükümlerine tabi olmayacak, aktarlan bu tutarlarn harcanmas, muhasebeletirilmesi, denetlenmesi ve almlara ilikin usul ve esaslar, Hazine ve Maliye Bakanl ve Genel Müdürlükçe mütereken belirlenecek.

Genel Müdürlük bu madde kapsamnda belirlenen görevlerini yerine getirirken hizmet satn alabilecek.

Polis Yüksek Öretim Kanununda yer alan Polis Akademisi Bakannn atanmasna ilikin Bakan en az yüksek lisans düzeyinde akademik kariyere sahip birinci snf emniyet müdürlerinden veya profesör öretim üyelerinden, Genel Müdürün teklifi, Bakann uygun görmesi üzerine dört yllna, müterek kararname ile atanr. maddesi, Akademi bakan dört yllna atanr. eklinde düzenlendi.

Ana Sayfaya Git