Kan davası vahşeti!

Defalarca bıçakladılar, kimseyi yaklaştırmadılar. Batman'daki vahşetin, kan davası olduğu ortaya çıkarken, müdahale etmeyen polisler hakkında soruşturma başlatıldı.

Haberler 31.08.2019 - 12:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batmanda ehirleraras otobüs terminalinde bçaklanarak öldürülen Suat Yüksekban (20) kan davasna kurban gittii ortaya çkt. Yüksekba defalarca bçakladktan sonra ellerindeki bçak ve sopayla banda bekleyerek, polislere ve yardm etmek isteyenlere engel olan R.K. ve A.K. adl kardelerin sorgular sürerken, ortaya çkan kamera görüntüsü vahetin boyutunu gözler önüne serdi. Kan donduran olayla ilgili Batman Valilii ve Emniyet Genel Müdürlüü de açklama yapt. Emniyetten yaplan açklamada lk müdahalede bulunan polis memurlar hakknda Olaya Müdahaleleri Yönünden idari soruturma balatlmtr. Olayn faili R.K ve A.K isimli ahslar ise ayn gün sevk edildikleri mahkemece tutuklanmtr denildi.

Olay, kent merkezindeki ehirleraras otobüs terminalinde dün öle saatlerinde meydana geldi. Bir süre önce askerden terhis olan Suat Yüksekba, yaad Siirtin Baykan ilçesinden Batmanda mevsimlik içi olarak çalan babasn ziyarete geldi. Babasyla hasret gideren genç, Baykana dönmek için geldii otogarda R.K. ve A.K. adl kardelerin bçakl- sopal saldrsna urad. Yüksekba, ald bçak darbeleriyle yere ylrken saldrgan kardeler ellerindeki bçak ve sopayla banda bekledikleri yaralya kimseyi yaklatrmad.

Olay yerine gelen polis ekipleri de eli bçakl kardelerin direnmesi nedeniyle yaralnn yanna yaklaamad. Bir polis memurunun saldrgan kardelerden birine silah dorultarak teslim olmasn istedii olay yerinde dier polisler ise çevrede toplanan kalabal datmaya çalt. Kardelerin yaralnn bandan ayrlmasnn ardndan gelen salk görevlilerince ilk müdahalesi olay yerinde yaplan Suat Yüksekba, ambulansla götürüldüü Batman Bölge Devlet Hastanesinde hayatn kaybetti. Vücudunda çok sayda bçak darbesi olduu tespit edilen gencin cansz bedeni, otopsi ileminin ardndan ailesi tarafndan teslim alnarak topraa verilmek üzere Siirtin Baykan ilçesine bal Ataba beldesine götürüldü. Yüksekba, burada gözyalar içinde topraa verildi.

YARALIYA KMSEY YAKLATIRMADILAR

Olaydan sonra gözaltna alnan kardelerin cinayeti kan davas nedeniyle iledikleri ortaya çkt. 2 karde ile isimleri açklanmayan 2 üphelinin polisteki sorgular sürerken, olay sonrasnda yaananlar, güvenlik kameralar tarafndan saniye saniye kaydedildi.

Görüntülerde yerde kanlar içinde yatan Yüksekban banda ellerinde bçak ve sopa olan kardeler görülüyor. 2 karde, bçak ve sopay sallayarak çevredekilerin yaralya yardmn engelliyor. Olay yerinde bulunan polisler de çevredekileri uzaklatrmaya çalyor. Bir polis memurunun saldrgan kardelere tabanca dorulttuu görülen görüntüde, bir polis memuru da çevredeki kalabalk için elindeki biber gazn hazr tutuyor. Bu anlarda son bir gayretle yardm istemeye çalan yaralnn yanna kimsenin gitmedii görülüyor. Bir süre sonra saldrgan kardeler, ölmesi için banda bekledikleri yaralnn yanndan ayrlyor.

POLSLER HAKKINDA SORUTURMA BALATILDI, 2 KARDE TUTUKLANDI

Olayla ilgili Batman Valilii yazl açklama yapt. Açklamada polisler hakknda idari soruturma balatld bildirilerek öyle denildi:

Baz haber sitelerinde ve sosyal medya hesaplarndan yaplan paylamlar üzerine Batman ehirleraras Otogarda meydana gelen olay ile ilgili açklama gerei duyulmutur. 28 Austos 2019 çaramba günü saat 15.15 sralarnda, ilimiz ehirleraras otobüs terminali içerisinde kavga olduu, kavgada kesici alet kullanld ve kavgadan dolay yaral bir ahsn olduu yönünde emniyet müdürlüüne yaplan ihbar üzerine olay yerine saat 15.19da emniyet müdürlüü ekipleri intikal etmitir. Emniyet Müdürlüü ekipleri, olay yerinde bir yaral ahs ve olay gerçekletiren üpheli ahsn olduunu görmeleri üzerine, üpheli ahs suç aleti ile birlikte yakalanm olup, yaral ahs ise ambulans ile en yakn hastaneye sevk ettirilmitir. Konu ile ilgili olaya ilk müdahalede bulunan polis memurlar hakknda olaya müdahaleleri yönünden olay günü idari yönden soruturma balatlm olup, adli tahkikat sonucu olay gerçekletiren R.K. ve suça sürüklenen çocuk A.K isimli üpheli ahslar tutuklanmtr.

EMNYET GENEL MÜDÜRLÜÜ AçIKLAMA YAPTI

Kan donduran olayla ilgili Emniyet Genel Müdürlüü de açklama yapt. Twitterdan yaplan açklamada 28.08.2019 günü Batman Otobüs Terminalinde gerçekleen yaralama olayna ilk müdahalede bulunan polis memurlar hakknda Olaya Müdahaleleri Yönünden idari soruturma balatlmtr. Olayn faili R.K ve A.K isimli ahslar ise ayn gün sevk edildikleri mahkemece tutuklanmtr denildi.

Ana Sayfaya Git