Kapkaççılara büyük darbe!

Diyarbakır'da kapkaç ve yankesicilik yöntemiyle hırsızlık yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 15 şüpheliden 4'ü tutuklandı.

Haberler 27.02.2018 - 08:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kentte son günlerde toplu tama araçlarnda kapkaç ve yankesicilik yöntemiyle hrszlk yapanlarn yakalanmas amacyla Diyarbakr polisi kapsaml inceleme balatt. Kent Güvenlik Yönetim Sistemi ve güvenlik kameras kaytlarnn incelenmesi sonucu üphelilerin kimlikleri tespit edildi.

E zamanl operasyonda haklarnda yakalama karar çkarlan 16 üpheliden 15i gözaltna alnd. Bir üphelinin ise cezaevinde olduu tespit edildi. Zanllardan birinin evinde televizyon ünitesindeki dolapta, birinin de kaçmaya çalrken çatda yakaland örenildi. 4ü tutukland. 8i adli kontrol artyla salverildi, 18 yandan küçük 3ü de serbest kald.

DYARBAKIRda polis, kentte deiik tarihlerde meydana gelen 16 kapkaç, yankesicilik ve dolandrclk olaylarna kartn belirledii kiilere yönelik özel harekat timlerinin de katld operasyon düzenledi. Operasyonda gözaltna alnan 15 kiiden 4ü tutuklanrken, 8i adli kontrol artyla serbest brakld.

BNLERCE SAATLIK GÖRÜNTÜ

Emniyet Müdürlüü Asayi ube Müdürlüü Yankesicilik ve Dolandrclk Büro Amirlii ekipleri, kentte vatandan mal varlna kar ilenen asayi suçlarnn soruturulmas ve aydnlatlmasna yönelik geni çapl aratrma balatt. Kentte deiik tarihlerde meydana gelen 16 ayr yankesicilik, kapkaç ve dolandrclk olaylaryla ilgili, KGYS, (MOBESE) kamera görüntülerini detayl incelemeye ald.

KMLKLERN BELRLENMES

Madurlarn ifadelerini alarak tehis ettikleri kiilerin kimliklerini belirleyen polis, harekete geçti. Asayi ube Müdürlüü koordinesinde Özel Harekat, Kaçakçlk ve Organize Suçlarla Mücadele, Narkotik Suçlarla Mücadele ube Müdürlükleri ve ilçe emniyet müdürlüklerine bal 48 ekipten oluan 160 polis, tespit edilen kiilerin bulunduu 16 ayr adrese sabah saat 06.00da e zamanl operasyon düzenledi.

ÖZEL HAREKATLA OK BASKIN

üpheli kiilerin evlerinde yaplan aramalarda 1 ruhsatsz tabanca ile bu tabancaya ait 1 arjör ve 17 fiek, 1 pompal av tüfei ile bu tüfee ait 12 fiek, 1,18 gram uyuturucu madde, 560 lira para ele geçirildi.

Operasyonda gözaltna alndktan sonra adliyeye sevkedilen 15 üpheliden 4ü tutuklanrken, 8 kii de adli kontrol artyla serbest brakld. Ya küçük 3 kii ise savclk talimat ile çocuk ube Müdürlüü görevlilerince, ailelerine teslim edildi.

Ana Sayfaya Git