Karın altında evlat nöbeti

Diyarbakır annelerinin evlat nöbeti kar altında devam ediyor

Haberler 18.01.2020 - 11:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin geçen yl 3 Eylülde balatt oturma eylemi, 138nci gününde kar yana ramen devam ediyor.

Daa kaçrlan çocuklarna kavuma ümidiyle HDP l Bakanl önündeki oturma eyleminde yer alan annelerden Esmer Koç, yapt açklamada, kar yana ramen eylemlerini sürdürdüklerini söyledi.

çocuklarn istediklerini belirten Koç, çocuklarmz HDPden istiyoruz çünkü HDP, PKK ayndr. çocuklarmz versinler, biz buradan gideriz. 5 metre kar da yasa buradayz, gitmiyoruz. çocuklarmz için buradayz, onlar almadan gitmiyoruz. diye konutu.

Anne Emine Kaya da Kürtçe açklamasnda eyleme baladklarnda havalarn scak olduunu imdi ise kar yadn dile getirdi.

KAR YAII ALTINDA NÖBET

Kaya, Olumu almadan gitmem. Biz sca da k da gördük. Üstümüze kar yayor. HDP, olumu PKKnn eline verdi. Olumu HDPden istiyorum. Bütün çocuklar gelsin istiyorum. ifadelerini kulland.

Anne Necibe çiftçi de yazn baladklar eylemlerine kn da devam ettiklerini kaydetti.

çiftçi, Kar yayor, içimize ate dümü. Ne kar yan ne de yaz biliyoruz. Evlatlarmz almadan gitmiyoruz. nallah Allahn izniyle devletimizin gücüyle evlatlarmz alp öyle gideriz. diye konutu.

Baba evket Bingöl, eylemlerini sürdüreceklerini belirterek, çocuklarmz getirsinler. Kar yayor, Allahtan korksunlar. Kar da yasa frtna da kopsa gitmeyeceiz, direnmeye devam edeceiz. çocuklarn almadan hiçbir aile kalkp gitmeyecek. Eyleme yazn scanda baladk, bugün k. görüünü paylat.

Ana Sayfaya Git