Karaman Batman ve Eskişehir'de son dakika karantinaya alınan bölgeler

Son dakika 3 yerleşim yeri karantinaya alındı. 3 ilimizde son dakika alınan kararlar çerçevesinde karantinaya alınan yerleşim yerleri açıklandı.

Haberler 04.06.2020 - 19:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Son dakika 3 yerleim yeri karantinaya alnd. 3 ilimizde son dakika alnan kararlar çerçevesinde karantinaya alnan yerleim yerleri açkland.

KARAMAN

Karamanda karantinaya alnan bina says 4e yükseldi

Karamanda korona virüs tespit edilen bir kiinin oturduu ve toplamda 8 kiinin yaad iki katl binann da karantinaya alnmasyla kentte karantinaya alnan bina says 4e yükseldi.

Karaman Valiliinden yaplan açklamada, l Umumi Hfzsshha Kurulu kararyla Covid-19 salgnnn yaylmasn önlemek ve vatandalar korumak için Mümine Hatun Mahallesi Peyami Safa Caddesi üzerinde bulunan 32 numaral, toplamda 8 kiinin yaad iki katl müstakil evin karantinaya alnd duyuruldu. Açklamada, kararn evde yaayanlarn bazlarnda Covid-19 görülmesi ve temasl saysnn fazla olmas nedeniyle alnd belirtildi. Eve giri çklarn yasakland belirtilen açklamada, karara uymayanlara idari para cezas verilecei ve haklarnda Türk Ceza Kanununun ilgili maddesine göre ilem yaplaca kaydedildi. Giri çkn olmamas için evin önünde polis ekibi beklerken, evin kapsna ve bahçesine de güvenlik eridi çekildi.

ESKEHR

Eskiehirde bir ev koronavirüs tedbirleri kapsamnda karantinaya alnd

Eskiehirde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamnda 2 katl evde karantina uygulamas balatld.

Odunpazar ilçesi Sümer Mahallesi Gençolu Sokanda yaayan 2 kii, rahatszlanarak Eskiehir ehir Hastanesine bavurdu. Bu kiilerin Kovid-19 testi pozitif çkt.

Hasta ve ailesindeki 6 kii ile yaadklar ev, 14 günlüüne karantinaya alnd.

Evde bulunanlarn bu süreçteki ihtiyaçlarnn Vefa Sosyal Destek gruplarnca karlanaca bildirildi.

BATMAN

Batmann Sason ilçesinde bir apartman, yeni tip korona virüs tedbirleri kapsamnda karantinaya alnd.

Sason Kaymakamlndan yaplan açklamada, ilçeye bal Yeni Mahallede bir bir apartmanda korona virüs vakas görülmesi üzerine kontrol amacyla karantina uygulamas balatld belirtildi. Açklamada, lçemiz Yeni Mahallede 1 adreste korona virüs salgnn kontrolü amacyla, Umumi Hfzsshha Kanununun 27. ve 72. maddeleri kapsamnda ikinci bir deerlendirmeye kadar karantina uygulamasna karar verildii ve karantina sürecinin hali hazrda devam ettii kamuoyuna sayg ile duyurulur. Bütün vatandalarn kontrollü sosyal hayat, maske kullanm, sosyal mesafe ve el hijyenine dikkat etmeleri hem kendi hem de toplum sal açsndan önemlidir denildi.

Ana Sayfaya Git