Görüş Bildir

Karaman Batman ve Eskişehir'de son dakika karantinaya alınan bölgeler

Son dakika 3 yerleşim yeri karantinaya alındı. 3 ilimizde son dakika alınan kararlar çerçevesinde karantinaya alınan yerleşim yerleri açıklandı.

Karaman Batman ve Eskişehir'de son dakika karantinaya alınan bölgeler

Son dakika 3 yerleşim yeri karantinaya alındı. 3 ilimizde son dakika alınan kararlar çerçevesinde karantinaya alınan yerleşim yerleri açıklandı. 

KARAMAN

Karaman'da karantinaya alınan bina sayısı 4'e yükseldi

Karaman'da korona virüs tespit edilen bir kişinin oturduğu ve toplamda 8 kişinin yaşadığı iki katlı binanın da karantinaya alınmasıyla kentte karantinaya alınan bina sayısı 4'e yükseldi.

Karaman Valiliğinden yapılan açıklamada, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla Covid-19 salgınının yayılmasını önlemek ve vatandaşları korumak için Mümine Hatun Mahallesi Peyami Safa Caddesi üzerinde bulunan 32 numaralı, toplamda 8 kişinin yaşadığı iki katlı müstakil evin karantinaya alındığı duyuruldu. Açıklamada, kararın evde yaşayanların bazılarında Covid-19 görülmesi ve temaslı sayısının fazla olması nedeniyle alındığı belirtildi. Eve giriş çıkışların yasaklandığı belirtilen açıklamada, karara uymayanlara idari para cezası verileceği ve haklarında Türk Ceza Kanunu'nun ilgili maddesine göre işlem yapılacağı kaydedildi. Giriş çıkışın olmaması için evin önünde polis ekibi beklerken, evin kapısına ve bahçesine de güvenlik şeridi çekildi.

ESKİŞEHİR

Eskişehir'de bir ev koronavirüs tedbirleri kapsamında karantinaya alındı

Eskişehir'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 2 katlı evde karantina uygulaması başlatıldı.

Odunpazarı ilçesi Sümer Mahallesi Gençoğlu Sokağı'nda yaşayan 2 kişi, rahatsızlanarak Eskişehir Şehir Hastanesine başvurdu. Bu kişilerin Kovid-19 testi pozitif çıktı.

Hasta ve ailesindeki 6 kişi ile yaşadıkları ev, 14 günlüğüne karantinaya alındı.

Evde bulunanların bu süreçteki ihtiyaçlarının Vefa Sosyal Destek gruplarınca karşılanacağı bildirildi.

BATMAN

Batman'ın Sason ilçesinde bir apartman, yeni tip korona virüs tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Sason Kaymakamlığından yapılan açıklamada, ilçeye bağlı Yeni Mahalle'de bir bir apartmanda korona virüs vakası görülmesi üzerine kontrol amacıyla karantina uygulaması başlatıldığı belirtildi. Açıklamada, "İlçemiz Yeni Mahalle'de 1 adreste korona virüs salgının kontrolü amacıyla, Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27. ve 72. maddeleri kapsamında ikinci bir değerlendirmeye kadar karantina uygulamasına karar verildiği ve karantina sürecinin hali hazırda devam ettiği kamuoyuna saygı ile duyurulur. Bütün vatandaşların kontrollü sosyal hayat, maske kullanımı, sosyal mesafe ve el hijyenine dikkat etmeleri hem kendi hem de toplum sağlığı açısından önemlidir" denildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir