Karanlığa mahkumlar

Batman’ın Kozluk ilçesinde elektrik direği ile evinin arası 10 metre olan vatandaş, elektriksiz yaşamak zorunda bırakıldığını belirterek, yaşanan duruma tepki gösterdi.

Haberler 07.01.2018 - 11:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kozlukun Tuzlagözü köyüne bal Yokulu mezrasnda kendi imknlaryla elektrik direklerini ve tellerini evlerine kadar çeken mezra sakinleri 2 yldr kendilerine elektrik verilmediinden dolay zor artlar altnda yaamak zorunda brakldklarn belirterek, yaanan duruma tepki gösterdiler.

13 bin TL masraf ederek evine kadar elektrik teli çektiini ancak yapt tüm giriimlere ramen maduriyetine bir çözüm yolu bulamadn belirten Abdulkadir Sönmezsoy, tek isteinin kendilerine elektrik verilerek maduriyetlerinin giderilmesi olduunu söyledi.

Kendi imknyla 23 direk alarak 13 bin TL masraf yaptn, buna ramen elektriksiz kaldn söyleyen Abdulkadir Sönmezsoy, Hiç kimse bir kap bana açmyor. Elektrik kurumuna gidiyorum bana, Batmana git diyorlar. Batmana gidiyorum, oradakiler de bana, Kozluka git diyor. Nereye gitsem beni balarndan kovuyorlar. Benim çocuklarm var ve hepsi okuyor, örenciler. 2 senedir ben kendi imknmla 23 direk almm, un fabrikasndan elektrik çektim. Bugün un fabrikas bana elektrik vermiyor, çaresizim. 4 tane örencim var. Elektrik istiyorum, baka bir ey istemiyorum. 13 bin TL bu direklere masraf ettim kendi imknmla. 5 aboneyiz burada. Gerekli tüm bavurularmz da yapmz. dedi.

Elektrik sorunu su skntsn da beraberinde getiriyor

Mezrada varolan elektrik sorunu su skntsn da beraberinde getiriyor. Mezraya elektrik verilmediinden su dinamolarnn çalmadn ve bu yüzden 150 metre ilerdeki su kuyusundan tulumlarla eve su tamak zorunda kaldklarn belirten Sönmezsoy, Ne buzdolab, ne de çamar makinesi çalyor. Dinamo çalmadndan su da yok. Hiçbir ey yok. Elektrik sorunu su skntsn da beraberinde getiriyor. Buraya bir trafo kurularak elektrik verilmesini istiyorum. Sayn Cumhurbakanm diyor ki, hiçbir köy, hiçbir ev elektriksiz, susuz kalmayacak fakat bugün ben elektriksizim, susuzum. çaresiziz ve artk nereye gideceimizi bilmiyoruz. Karanlkta çaresizce oturuyoruz. diye konutu.

Nereye gitsek bizi bamzdan kovuyorlar

Elektriksiz kalmann en büyük skntsn kardelerinin çektiini, snav vakitlerinde snavlarna çalamadklarn ifade eden Suat Sönmezsoy ise Türkiye vatanda olduklarn hatrlatt.

Sönmezsoy, Buradan yetkililere sesleniyorum; kardelerim okuyor. Hiçbir ey yapamyoruz. Geceleri ders çalamyorlar. Benim engelli kardeim var, oda geceleri rahatsz oluyor bu durumdan. Elektrik olmadndan ykanamyoruz. Buzdolab, çamar makinesi, bulak makinesi hiçbir ey çalmyor. Kendi imknlarmzla elektrik direini getirdik yine de elektrik vermiyorlar. Biz ne yapalm, nereye gidelim, nereye snalm? Biz de vatanda deil miyiz? Benim annem yoruluyor, souk suyla bizim kyafetlerimizi ykamak zorunda kalyor. Ykayamad zaman köye motorla götürüp geri götürüyorum. Her gün gidip baka yerlerde du almak zorunda kalyoruz. Biz 6 aydr burada elektriksiziz. Nereye gitsek bizi bamzdan kovuyorlar. Bizim de kimliimizde TC yazyor. Seçim zaman geldiinde herkes oy istemeye kouyor. Ama bizim elektriimiz yok kimse bize ses vermiyor. Ne yapalm 6 aydr böyleyiz. Karanlkta yatyoruz, karanlkta kalkyoruz. diyerek yaanan duruma tepki gösterdi.

Elektriksizlikten dolay derslerimden geri kalyorum

Kozluk Merkez Anadolu Lisesi 12. snf örencisi Sultan Sönmezsoy ise elektriksiz kalmaktan dolay ders çalamadn, anne ve babas hasta olduu için de yurda gidemediini söyledi.

Sönmezsoy, Elektriksizlikten dolay derslerimden geri kalyorum. Bu elektrik sorunumuza bir çözüm bulunsun. Biz çok maduruz. Biz Türkiye vatanda deil miyiz ki bize elektrik vermiyorlar. Aylardr biz burada elektriksiziz. Hiç kimse gelip buraya bir el atmyor. Hayatmzla oynuyorlar resmen. Ben YKSye hazrlk yapyorum ve derslerime adapte olamyorum, üzülüyorum. ifadelerini kulland.

Perianz ve bir an önce elektrik verilmesini istiyoruz

Hasta olduu halde souk havada çamarlarn elle ykamak zorunda kaldn söyleyen Fehime Sönmezsoy, Burada elektriksiziz, susuzuz, makinesiziz. çocuklarmz küçüktür ve akamlar kap dna çkmaktan korkuyorlar karanlk olduu için. 9 nüfusun elbisesini elle ykyorum. Ben ftk hastasym, doru dürüst bir i de yapamyorum ama mecburum her gün elbise ykamaya. çocuklarm örencidir. Temiz olmasalar millet arasna giremezler. 2-3 gündür elbiselerimiz kurumuyor. Brakyoruz dar yamur yayor, slannca tekrar içeri alyoruz. Buzdolaba brakacak yemek yapamyoruz çünkü çalmyor. Perianz ve bir an önce elektrik verilmesini istiyoruz. eklinde konutu.

Derslerine mum altnda çalyorlar

Sönmezsoy ailesinin okul okuyan 4 çocuu mum altnda geceleri ders çalmak zorunda kalyor.

Kozluk Atatürk lkokulunda okuyan 3. snf örencisi Nisa Sönmezsoy, Kaç yldr elektriksiziz ve ödevlerimizi doru dürüst yapamyoruz. Öretmenimiz de siz neden ödevlerinizi yapmyorsunuz? diyor. Her gün mum nda ödevlerimizi yapmak zorunda kalyoruz. Arkadalarmzdan geri kalyoruz. Testlerden, derslerden her eyden geri kalmz u anda. Elektrik istiyoruz. dedi.

Ana Sayfaya Git