Karantina

Ergani'de kuduz vakası tespit edilen 3 köyde karantina uygulaması başlatıldı.

Haberler 18.06.2019 - 11:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ergani ilçesinde büyükba hayvanlarda görülen Nodüler Ekzantemi Hastal (LSD) sebebiyle baz bölgelere hayvan giri çklar yasakland.

Edinilen bilgiye göre, Demirli, Karaburçak ve Selmen köylerinde köpein kuduz belirtileri göstermesi üzerine köylüler, durumu Gda Tarm ve Hayvanclk lçe Müdürlüüne bildirdi. Demirli, Karaburçak ve Selmen, köyündeki kuduz üphesi bulunan köpek tarafndan srlan büyükba hayvan telef oldu.

KUDUZ PAN YAANIYOR

Köpeklerden alnan numuneler, Elaz Veteriner Kontrol Aratrma Enstitüsüne gönderildi. Köpeklerin kuduz olduunu köylerinde ortaya çkmas üzerine 3 köy karantinaya alnd.

Gda Tarm ve Hayvanclk lçe Müdürlüünden yaplan açklamada, üç köydeki hayvanlarn alanarak köylere giri ve çklarn kontrol altna alnd bildirildi.

Köy sakinlerinin lçe Salk Müdürlüü ekiplerince salk kontrolünden geçirildii kaydedilen açklamada, Kuduz belirtileri görülen bu tür vakalar vatandalarmz tarafndan tespit edildii takdirde müdahale edilmeden ve zaman kaybetmeden müdürlüümüze müracaat etmeleri gerekmektedir denildi.

LSD KARANTNASI

Öte yandan, Büyükba hayvanlarda görülen Nodüler Ekzantemi Hastal (LSD) sebebiyle baz bölgelere hayvan giri çklar yasakland.

Halk arasnda sr çiçei olarak bilinen LSD hastal nedeniyle Olgun, Azkl, köylerinde büyükba hayvan telef oldu. Gda Tarm ve Hayvanclk lçe Müdürlüü ekiplerince yaplan incelemede, Olgun, Azkl büyükba hayvanda hastalk tespit edildi.

Bunun üzerine ekipler, hastaln görüldüü köylerde, yerleim yeri ve bölgeyi içine alacak ekilde 10 kilometre yarçapl alan karantinaya ald.

Ana Sayfaya Git