Kararsızlar evet'e yöneldi

Diyarbakır Sosyal Kalkınma Derneği Başkanı Aygün "Cumhurbaşkanımızın Diyarbakır ziyaretiyle bölgedeki 'evet' oranı daha da yükseldi. Çünkü kararsızlar 'evet'e yöneldi"

Haberler 13.04.2017 - 09:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Sosyal Kalknma Dernei Bakan Kadriye Esra Aygün, Cumhurbakanmzn Diyarbakr ziyaretiyle bölgedeki evet oran daha da yükseldi. çünkü kararszlar evete yöneldi. dedi.

16 Nisan Pazar günü yaplacak halk oylamas için Yeniehir ve Sur ilçesinde esnaf ziyaretinde bulunan Aygün, vatandatan evet oyu vermesi için destek istedi.

Diyarbakr l Emniyet Müdürlüü ek birimlerinin yer ald alanda PKKl teröristlerce dün düzenlenen bombal saldrda polis memuru Burhan Mercan ile iki sivil personelin ehit olduunu dile getiren Aygün, terör örgütünü PKKy ve saldrlarn lanetledi.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann Diyarbakrda katld toplu açl törenine Diyarbakr halknn büyük ilgi gösterdiini anmsatt.

KARARSIZLAR EVETE YÖNELD

Kadn, genç ve yallar olmak üzere her kesimden on binlerce kiinin törene katldn dile getiren Aygün, bu katlmn halkn anayasa deiikliine evet diyeceinin göstergesi olduunu kaydetti.

Cumhurbakan Erdoann törende Diyarbakr bizim kalbimiz. Bu corafyay, bu halk bizden koparmak isteyen, kalbimizi söküp almaya çalyor demektir. ifadesinin bölge halkn çok etkilediini vurgulayan Aygün, öyle konutu:

Cumhurbakanmzn Diyarbakr ziyaretiyle bölgedeki evet oran daha da yükseldi. çünkü kararszlar evete yöneldi. Hayr oylar azald, evet oylar artt. Bat ülkelerinin bir araya gelerek Türkiyeye kar ortak hareket etmesi, halk oylamasndan evet çkmas için en büyük gerekçedir. Cumhurbakanl hükümet sistemi ülkemiz için çok önemli olduu için batl ülkeler kar çkyor. Ayn ekilde ülke içindeki er güçleri de bunlarla birlikte hareket ediyor. Bu oyunu bozmak için halk oylamasnda evet oyu vermeliyiz.

Ana Sayfaya Git