Kardeş aile kampanyası

HDP'nin MYK toplantısında, korona virüsüyle mücadele sürecinde dayanışma ağları oluşturulması ele alındı. Türkiye genelinde 'Kardeş Aile Kampanyası' başlatılması da gündemde.

Haberler 06.04.2020 - 11:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDPnin video konferans yoluyla gerçekletirilen Merkez Yürütme Kurulu toplantsnn gündeminde, korona virüsüne kar toplumsal dayanma alarnn örülmesi için Karde Aile Kampanyas balatlmas yer ald.

Halklarn Demokratik Partisi (HDP) E Genel Bakanlar Pervin Buldan ve Mithat Sancar bakanlnda video konferans yoluyla gerçekletirilen Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantsnda, 15 günde bir yaplan toplantnn haftada bir yaplmas karar alnd.

DAYANIMA ALARININ KURULMASI

Parti kaynaklarndan edinilen bilgiye göre, HDPnin zorluklarla mücadelede her koulda halk savunan bir pozisyonda olaca ve bu noktada toplum arasnda geni dayanma alarnn kurulmasna yönelik hem örgütlenme hem de kampanya çalmalar yürütmeye dair bir dizi tartmalar yürütülecei belirtildi.

MYKde, Karde Aile Kampanyasnn balatlmas yönünde tartmalar yürütülecei de örenildi. Kampanyaya partili milletvekillerinin, Parti Meclisi (PM) üyelerinin, MYK ve belediye ebakanlarnn öncülük etmesi bekleniyor.

Koronavirüs salgn ardndan HDP Koronavirüs Kriz Koordinasyonunun imdiye kadar yapt fizibilite çalmalar kapsamnda, kampanyann yerellerde kurulan kriz koordinasyonlar üzerinden yürütülmesi planlanyor. Kampanya kapsamnda ekonomik durumu elverili olan ailelerin de, Dayanma Karde Aile olmalar konusunda çalmalar yürütülecei örenildi.

Tüm ülkede yürütülmesi planlanan kampanyann yerelde bulunan kurumlarla da ortaklatrlmas planlanyor.

Ana Sayfaya Git