Kardeşlik zamanını yaşıyoruz!

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki vatandaşlar, Türkiye'nin dört bir yanında teröre karşı yürütülen etkin mücadelenin getirdiği huzur ve güven ortamının devam etmesini istiyor

Haberler 23.06.2018 - 10:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Güneydou Anadolu Bölgesinde yaayan vatandalar, Türkiyenin dört bir yannda teröre kar yürütülen etkin mücadelenin getirdii huzur ve güven ortamnn devam etmesini ümit ediyor.

Son 15 ylda eitimden sala, ulama kadar her alanda önemli kazanmlar elde eden vatandalar, ülkenin istikrarl geliimi için her göreve hazr olduunu belirtiyor. Bölgede, Türküyle, Kürtüyle, Arapyla bir arada huzur ve güven ortam içinde yaayan vatandalar, bu huzur ve güven ortamnn devam etmesini istiyor.

Diyarbakrda krsaldaki terör saldrlarn 3 yl önce ehir merkezlerine tayan PKKl teröristlerin kazd çukurlar, kurduu barikatlar, tuzaklad patlayclar nedeniyle madur olan vatandalar, güvenlik güçlerince gerçekletirilen baarl operasyonlarn ardndan salanan huzur ve güven ortamndan memnun.

Diyarbakrda yaayan vatandalardan Ali Said Özkal, AA muhabirine yapt açklamada, devletten ve görevlendirme yaplan Büyükehir Belediyesinin yapt hizmetler dolaysyla çok memnun olduklarn, yaplan yollarn, park ve bahçelerin çok güzel olduunu söyledi.

Birlik, beraberlik ve kardelik zamann yayoruz. Onlar buray yakt, ykt ama devletimiz buralar yapt. Aramza nifak sokuyorlar. Türk ve Kürtler kardetir. Birlik ve beraberlikle bu ileri bitirmemiz lazm. ifadelerini kullanan Özkal, görevlendirme yaplan belediyelerin kenti çiçek bahçesine çevirdiini dile getirdi.

Ali Güldoan da kentin çok güzel olduunu ve artk terör olaylarnn yaanmasn istemediklerini, terör örgütü tarafndan Sur ilçesinin yklmasna ramen devletin ilçeyi yeniden ina ettiini kaydetti.

- Siirt

Vatandalar, Üç Dilli Karde ehir olarak bilinen Siirtin göremedii hizmetleri Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan döneminde gördüklerini anlatyor.

Siirtte yaayan vatandalardan Sadk Adgüzel, Kürtler olarak her zaman devletin yannda olduklarn söyledi.

Ülkenin bekas için ehit verdiklerini ve son olarak da geçen yl days Mehmet Salih Arslann merkez Kemerli köyünde gece evinin önünde PKKl teröristlerin silahl saldrs sonucu ehit olduunu anmsatan Adgüzel, terör örgütünün hiçbir zaman amacna ulaamayacan vurgulad.

Terörün bu ülkeye verdii zararlarn hafzalardan silinmemesi gerektiini dile getiren Adgüzel, kararl mücadele ile örgütün sona ereceine inandklarn kaydetti.

Bugün öyle bir rahatla kavutuk ki lütfen kimse elini vicdanna koyup asla ve asla PKKnn arkasndan gitmesin ve güdümünde hareket etmesin. Bu ülke hepimizin. diyen Adgüzel, Kürtlere en büyük zarar terör örgütü PKK ve siyasi uzantlarnn verdiini aktard.

Terörün verdii zararn her alana yansdn belirten Zeki Eren de nsanlar bar ve huzur istiyor. Teröre karyz. Huzur ve kardelikten yanayz. Devletimiz çok güçlü bir devlettir ve ülkemizin her yerine baarl hizmetler yapt. Gençlerimiz bayramz yerde gördüünde öpüp ykayarak evinin bir köesine asyor. imdi huzur var. Huzur olduu zaman her türlü hizmet de gelir. Fabrikalar, yollar, havalimanlar gelir. Hizmet olan bir yerde terör saldrlarnn biz Kürt halkyla hiçbir ilgisi yok. Kürt halkn böyle temsil edemezler, haklarn savunamazlar. Biz bunlar desteklemiyoruz ve her zaman devletimizin yanndayz. diye konutu.

Fikret Özevin de bir Arap olarak bölgede Türk ve Kürtlerle birlik ve kardelik içerisinde yaamann mutluluunu hissettiklerini anlatt.

Devletin kararl çalmalaryla bölgede huzur ortamnn tesis edildiini dile getiren Özevin, öyle konutu:

Burada yaayan Türk, Kürt, Arap ve dier herkesin karde olduu bilinmelidir. Hepimiz burada huzurun devamn ve istihdamn artmas için fabrikalarn gelmesini ve dier çalmalarn yaplmasn istiyoruz. nsanlarmz yaylalara, balara ve her tarafa rahat bir ekilde gitmek istiyor. Bu hükümet zamannda hastaneler, okullar, yollar ve çok güzel eyler yapld. Görmediimiz hizmetleri son 15 ylda gördük. Eskiden hastane için buradan Diyarbakra gidiyorduk. çok ükür her türlü imkana kavutuk. Allah bu hizmetlerin devamn getirsin. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin.

Cengiz Geyik de bölgede yaplan yatrmlar takdire ayan gördüklerini, Arap bir vatanda olarak Türk ve Kürtlerle kardeçe yaadklarn dile getirdi.

Türkiyede yaplan hizmetleri hepimiz görüyoruz. Cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdoana teekkür ediyoruz. Bölgemiz u anda huzura kavutu. Bölgemizde yaplan yatrmlar birçok Avrupa ülkesinde yok. ifadelerini kullanan Geyik, bundan sonra da Cumhurbakan Erdoan desteklemeye devam edeceklerini anlatt.

- Mardin

Farkl din, dil ve kültüre mensup vatandalarn bir arada, kardeçe yaad Mardinde de huzur ve güven ortamn hayatn her alannda hisseden vatandalar salanan huzur ortamnn sürmesini arzu ediyor.

Vatandalardan Peyruze Güne, daha önce ailesinin tek bana bir yere gittiinde tedirgin olduunu, imdi bu tedirginliin ortadan kalktn ifade etti.

Bu güven ve huzur ortam sayesinde yaam standartlarnn yükseldiini, bu sürecin devam etmesini arzu ettiklerini belirten Güne, huzurlu bir ortamn hakim olduunu söyleyerek, devlete ve hükümete bu ortam saladklar için teekkür etti.

Ev kadn Sevim çelen, Cumhurbakan Erdoan sayesinde çok güzel bir huzur ortamna kavutuklarn aktard.

Gülseda Erknay, Eskiyle kyaslanamaz bir huzur var. u anda hiç bir huzursuzluk yok. diyerek, bu huzurun sürmesini istediklerini söyledi.

Sultan Kara da bu huzurlu ortam salayan devlete ve güvenlik güçlerine minnettar olduklarn dile getirdi.

- rnak

rnakta yaayan Zahide Kalayc, Dicle Mahallesinde 2 katl ev ve dükkan bulunduunu ancak PKKl teröristlerin caddeye bomba döemesi sonucu hepsinin ykldn anlatt.

Devletin yaralarn sardn, devleti hep yanlarnda gördüklerini vurgulayan Kalayc, Allah devletimize zeval vermesin. rnak her geçen gün daha iyi daha güzel oluyor. Belediyemiz her türlü hizmeti vermeye balad. Eski günler geride kald önümüzdeki günlere artk umutla bakyoruz. Memleketimizde u an huzur hakim. Bu huzurun daim olmasn istiyoruz. diye konutu.

Süleyman Önder de 2015-2016 yllarnn kendileri için kabus olduunu, terör olaylar nedeniyle evlerinde rahat uyuyamadklarn kaydetti.

Bu süreçte huzurun hakim olduunu dile getiren Önder, Devlet yetkililerimiz olaya el koydular ve buna sebep olanlar temizlediler. Benim 5 katl evim gitti ama olsun. Huzur olsun da ben 5 kat daha evi feda ederim. Yeter ki insanlar evlerinde rahat, huzur, güven içinde olsun. Kimin emei varsa bu huzurda, bu hizmetlerde Allah ondan raz olsun. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git