Katilleri kim koruyor?

Dicle ilçesinde pusu kurulup katledilen Mehmet Ayhan’ın katilleri aradan 40 gün geçmesine rağmen yakalanmaması tepkilere yol açarken ailesi, ‘Katilleri kim koruyor?’ sorusunu soruyor.

Haberler 11.08.2017 - 09:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dicle ilçesinde, pusuya düürülerek katledilen Mehmet Ayhann ölümünün üzerinden 40 gün geçmesine ramen faillerinin halen yakalanmamas tepkiye yol açarken, Ayhann aile fertleri Katilleri kim koruyor sorusunu gündeme getirerek, adalet istiyoruz çarsn yapt.

KARDEN DARP ETTLER

Alnan bilgiye göre, 18 Haziran 2017 tarihinde Sddk . ile Askeri B.in katldklar ilçedeki Kooperatif seçimine davetli olarak katlan Mehmet Ayhan, seçim sonras iki taraf arasnda çkan kavgann arasnda kald. Ayhan ailesinin iddiasna göre, bu olaydan 2 gün sonra Sddk . ile akrabalar ve yaknlar, silahlanarak Mehmet Ayhann yaad Dicle ilçesine gitti.

AYHANA PUSU KURULDU

Grubun Dicle ilçesinde Ayhann kardei olan Hasan Ayhanla karlat. Hasan Ayhan ilçe merkezinde darp edildikten sonra, Sddk . ve beraberindekiler bu kez Mehmet Ayhann ilçeye geli yolunda pusu kurdu.

8 TETKç, 10 YETM

Denilene göre 6 kii araç ile ilerlerken, 2 kii de yol kenarnda Mehmet Ayhann geliini bekledi. Ayhann otomobiliyle geldiini görenler, iki yönden arac çapraz atee tuttu. Kurun yamuruna tutulan 55 yandaki 10 çocuk sahibi Mehmet Ayhan olay yerinde hayatn kaybetti.

FALLER KORUNUYOR

lenen cinayetten sonra Sddk . ve akrabalar Ali Haydar ., Ömer ., Mustafa ., Osman ., Emin . ve çocuklar olay yerinden kaçt. Olayla ilgili olarak Dicle Cumhuriyet basavclnda balatlan soruturma kapsamnda, Sddk . ve olaya karanlardan 8 kii gözaltna alnd. lk sorgulamadan sonra cezaevine konulan kiiler bir ay sonra beklenmeyen bir gelimeyle mahkeme süreci tamamlanmadan, ahslar serbest brakld.

Haklarnda yakalama karar çkarlan üç kiinin halen yakalanmamas ve olayn failleri olduu iddia edilen kiilerin de cezaevinden bir ay sonra tahliye edilmesi Ayhan ailesinin tepkisine yol açarken, failler korunuyor mu sorusunu gündeme getirdi.

BZ ADALET STYORUZ

Kamera kaytlar ve ahitlerin delil olarak ortada olmasna ramen suçlularn tahliye edildii ve faillerin korunduunu ifade eden Ayhan Ailesi, mahkemede Ben vurdum diyen Mustafa pekin ayn gün mahkeme tarafndan serbest braklmasna anlam veremediklerini belirterek, Adalet istiyoruz çarsnda bulundu.

BABAMA SUKAST YAPILDI

Aclarnn büyük olduunu ifade eden Mehmet Ayhann kz Hatice Ayhan u iddialarda bulundu; Babama suikast düzenlediler. Babam öldüren 8 kiiden 2sini gözaltna aldlar ancak onlar da daha sonra serbest braktlar. Vuranlar belli. Pusu kuranlar belli. Biz adalet istiyoruz. Hkim ve savclarn bu serbest braktklar kiilerin durumunu gözden geçirmelerini istiyoruz. Sadece onlarn deil, suçlu olan herkesin yakalanmalarn istiyoruz. Cumhurbakanndan destek istiyoruz, adalet istiyoruz.

10 çOCUK YETM KALDI

10 çocukla yetim kaldklarn ifade eden Hatice Ayhan, Babam öldüren kiilerin hepsinin hakknda yasal ilemlerin balatlp suçlularn tutuklanmalarn istiyoruz. Cezalarn en ar bir ekilde çekmelerini istiyoruz. 10 çocuk babasz kaldk. Madur olduk, paramparça olduk. Bayrama günler kala babam öldürdüler. Bayram babasz geçirdik. Suçlularn elini kolunu sallayarak darda gezmelerine hiçbir ekilde raz deiliz. Acmz bize yeter, suçlularn darda gezmezi ayr bir ac. Devlet yetkililerden adaleti zamannda salamalarn istiyoruz. eklinde konutu.

FALLER DIARIDA GEZYOR

Babasnn planl bir ekilde öldürüldüünü belirten Ayhann olu Hüseyin Ayhan ise Babamn katillerinin serbest braklmasndan dolay çok üzgün ve maduruz. Adalet önünde babamzn hakkn aryoruz. Adaletin yerine gelmesini istiyoruz. Babam planl bir ekilde öldürenler, hala darda geziyorlar. Birileri onlar koruyor, kolluyor. diye tepki gösterdi.

BRLER ONLARI KORUYOR

Mehmet Ayhann ei de gözyalar içerisinde yaananlar anlatrken öyle dedi; Eim, suçsuz, günahszd. lçeden eve gelirken, 8 kii tarafndan pusu kurularak öldürüldü. Eime tuzak kurdular. çapraz atee tutularak, öldürdü. 10 çocuumla bir bama kaldm, kimim kimsem yok, bir varlm yok. Nasl bu kadar çocua bakacam. Yetkililerden, adalet istiyorum. Haksz yere katledilen eimi öldürenlere gereken ceza verilsin. Bu yaptklar ne Müslümanlktr ne de nsanlktar! Ne Allah kabul eder bu zulmü ne de vicdan!. Olay yerine dair kameralar var, ahitler var. Bunlar savclkta ifade verdi. Bunlara ramen fail ortaya yok deniliyor. Kocamn cinayetini faili meçhule sokmak istiyorlar.

Ana Sayfaya Git