Katilleri kim koruyor?

Dicle ilçesinde pusu kurulup katledilen Mehmet Ayhan’ın katilleri aradan 40 gün geçmesine rağmen yakalanmaması tepkilere yol açarken ailesi, ‘Katilleri kim koruyor?’ sorusunu soruyor.

Katilleri kim koruyor?

Dicle ilçesinde, pusuya düşürülerek katledilen Mehmet Ayhan'ın ölümünün üzerinden 40 gün geçmesine rağmen faillerinin halen yakalanmaması tepkiye yol açarken, Ayhan'ın aile fertleri "Katilleri kim koruyor" sorusunu gündeme getirerek, adalet istiyoruz çağrısını yaptı.

KARDEŞİNİ DARP ETTİLER

Alınan bilgiye göre, 18 Haziran 2017 tarihinde Sıddık İ. ile Askeri B.’in katıldıkları ilçedeki Kooperatif seçimine davetli olarak katılan Mehmet Ayhan, seçim sonrası iki taraf arasında çıkan kavganın arasında kaldı. Ayhan ailesinin iddiasına göre, bu olaydan 2 gün sonra Sıddık İ. ile akrabaları ve yakınları, silahlanarak Mehmet Ayhan’ın yaşadığı Dicle ilçesine gitti.

AYHAN'A PUSU KURULDU

Grubun Dicle ilçesinde Ayhan'ın kardeşi olan Hasan Ayhan’la karşılaştı. Hasan Ayhan ilçe merkezinde darp edildikten sonra, Sıddık İ. ve beraberindekiler bu kez Mehmet Ayhan’ın ilçeye geliş yolunda pusu kurdu.

8 TETİKÇİ, 10 YETİM

Denilene göre 6 kişi araç ile ilerlerken, 2 kişi de yol kenarında Mehmet Ayhan’ın gelişini bekledi. Ayhan'ın otomobiliyle geldiğini görenler, iki yönden aracı çapraz ateşe tuttu. Kurşun yağmuruna tutulan 55 yaşındaki 10 çocuk sahibi Mehmet Ayhan olay yerinde hayatını kaybetti.

FAİLLER KORUNUYOR

İşlenen cinayetten sonra Sıddık İ. ve akrabaları Ali Haydar İ., Ömer İ., Mustafa İ., Osman İ., Emin İ. ve çocukları olay yerinden kaçtı. Olayla ilgili olarak Dicle Cumhuriyet başsavcılığında başlatılan soruşturma kapsamında, Sıddık İ. ve olaya karışanlardan 8 kişi gözaltına alındı. İlk sorgulamadan sonra cezaevine konulan kişiler bir ay sonra beklenmeyen bir gelişmeyle mahkeme süreci tamamlanmadan, şahıslar serbest bırakıldı.

Haklarında yakalama kararı çıkarılan üç kişinin halen yakalanmaması ve olayın failleri olduğu iddia edilen kişilerin de cezaevinden bir ay sonra tahliye edilmesi Ayhan ailesinin tepkisine yol açarken, "failler korunuyor mu" sorusunu gündeme getirdi.

BİZ ADALET İSTİYORUZ

Kamera kayıtları ve şahitlerin delil olarak ortada olmasına rağmen suçluların tahliye edildiği ve faillerin korunduğunu ifade eden Ayhan Ailesi, mahkemede ‘Ben vurdum’ diyen Mustafa İpek’in aynı gün mahkeme tarafından serbest bırakılmasına anlam veremediklerini belirterek, "Adalet istiyoruz" çağrısında bulundu.

BABAMA SUİKAST YAPILDI

Acılarının büyük olduğunu ifade eden Mehmet Ayhan’ın kızı Hatice Ayhan şu iddialarda bulundu; “Babama suikast düzenlediler. Babamı öldüren 8 kişiden 2’sini gözaltına aldılar ancak onları da daha sonra serbest bıraktılar. Vuranlar belli. Pusu kuranlar belli. Biz adalet istiyoruz. Hâkim ve savcıların bu serbest bıraktıkları kişilerin durumunu gözden geçirmelerini istiyoruz. Sadece onların değil, suçlu olan herkesin yakalanmalarını istiyoruz. Cumhurbaşkanından destek istiyoruz, adalet istiyoruz.”

10 ÇOCUK YETİM KALDI

10 çocukla yetim kaldıklarını ifade eden Hatice Ayhan, “Babamı öldüren kişilerin hepsinin hakkında yasal işlemlerin başlatılıp suçluların tutuklanmalarını istiyoruz. Cezalarını en ağır bir şekilde çekmelerini istiyoruz. 10 çocuk babasız kaldık. Mağdur olduk, paramparça olduk. Bayrama günler kala babamı öldürdüler. Bayramı babasız geçirdik. Suçluların elini kolunu sallayarak dışarıda gezmelerine hiçbir şekilde razı değiliz. Acımız bize yeter, suçluların dışarıda gezmezi ayrı bir acı. Devlet yetkililerden adaleti zamanında sağlamalarını istiyoruz.” şeklinde konuştu.

FAİLLER DIŞARIDA GEZİYOR

Babasının planlı bir şekilde öldürüldüğünü belirten Ayhan'ın oğlu Hüseyin Ayhan ise “Babamın katillerinin serbest bırakılmasından dolayı çok üzgün ve mağduruz. Adalet önünde babamızın hakkını arıyoruz. Adaletin yerine gelmesini istiyoruz. Babamı planlı bir şekilde öldürenler, hala dışarıda geziyorlar. Birileri onları koruyor, kolluyor. ” diye tepki gösterdi.

BİRİLERİ ONLARI KORUYOR

Mehmet Ayhan'ın eşi de gözyaşları içerisinde yaşananları anlatırken şöyle dedi; “Eşim, suçsuz, günahsızdı. İlçeden eve gelirken, 8 kişi tarafından pusu kurularak öldürüldü. Eşime tuzak kurdular. Çapraz ateşe tutularak, öldürdü. 10 çocuğumla bir başıma kaldım, kimim kimsem yok, bir varlığım yok. Nasıl bu kadar çocuğa bakacağım. Yetkililerden, adalet istiyorum. Haksız yere katledilen eşimi öldürenlere gereken ceza verilsin. Bu yaptıkları ne Müslümanlıktır ne de İnsanlıktar! Ne Allah kabul eder bu zulmü ne de vicdan!. Olay yerine dair kameralar var, şahitler var. Bunlar savcılıkta ifade verdi. Bunlara rağmen fail ortaya yok deniliyor. Kocamın cinayetini faili meçhule sokmak istiyorlar.”

Kaynak: Diyarbakır Söz