Kavala'nın tutukluluğuna itiraz edildi

Gezi Parkı davasından beraat etmesinin ardından, 15 Temmuz askeri darbe girişimi ile ilgili bir soruşturmadan dolayı tekrar tutuklanan iş insanı Osman Kavala'nın tutukluluk haline itiraz edildi.

Haberler 26.02.2020 - 09:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gezi Park davasndan beraat eden ve daha sonra hakknda açlan 15 Temmuz askeri darbe giriimi soruturmas gerekçesiyle tekrar tutuklanan i insan Osman Kavalann avukatlar tutuklulua itiraz etti. Avukatlar Prof. Dr. Köksal Bayraktar, Deniz Tolga Aytöre ve lkan Koyuncu, birinci yarg paketi ile kanunlaan soruturma aamas için azami tutukluluk süresi olan iki yllk sürenin bugün itibaryla dolduunu belirtti.

TUTUKLAMAYA TRAZ

AHMnin ihlal kararnn tutuklamaya konu suçlamay da kapsadn ifade eden avukatlar, derhal salverilmesi gereken Kavalann tutuklandn hatrlatt. Tutuklama kararnda yer alan Osman Kavalann Henri Barkey ile görütüünü iddia edilen günlerde, ikisinin farkl ehirlerde olduunu vurgulayan avukatlar, unlar belirtti: Bu hususun 2017 senesinde yaplan Emniyet sorgusunda sabit olduu, tutuklamaya gerekçe olarak gösterilen kaçma üphesine ilikin hiçbir delil ileri sürülemedi.

Avukatlar bu gerekçeler ile 2017 senesinde gözaltna alnan Osman Kavalann kaçma üphesinden söz edilemeyeceini belirterek, tahliye talebinde bulundu.

Ana Sayfaya Git