Kayım eylemi!

DTK, HDK ve HDP eşbaşkanları Diyarbakır'da yaptıkları kitlesel basın açıklaması ile HDP'li belediyelere yönelik operasyona tepki gösterisinde bulundu.

Haberler 24.10.2019 - 10:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Halklarn Demokratik Partisi (HDP) belediyelerine kayym atanmasyla ilgili Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Halklarn Demokratik Kongresi (HDK) ve HDP ebakanlar dün Diyarbakrda kitlesel basn açklamas için bir araya geldi.

Ofis semtinde bulunan AZC Plaza önünde yaplmas planlanan açklama öncesi polis youn önlem ald. Açklamann yaplmasna izin vermeyen polis ile HDPli milletvekillerinin görümesi sonras Sanat Sokanda toplanan kitle, polis kordonu altnda AZC Plazann önüne kadar yürüdü.

Açklamaya, HDP Egenel Bakan Sezai Temelli, HDP Miletvekilleri Leyla Güven, Berdan Öztürk, Gülistan Koçyiit, Murat çepni, Saruhan Oluç, Fatma Kurtalan, mam Taçer, Feleknaz Uca, Meral Dan Beta, Filiz Keresteciolu katld.,

TEMELL: ABLUKALARI YIKACAIZ

HDP E Genel Bakan Sezai Temelli, Biz abluka altnda yaamayacaz. Ablukalar ykacaz. Bizler burada halkmzla birlikte sokaklardayz. Bu kent bizim kentimiz. O yüzden Amed, Mardin ve Van Ya me ye diyoruz. Hakikatin sesini asla ksamayacaklar.

Parlamentoya uyar ve protesto mesaj verdik. Ülkenin kentlerine kayym atanrken, parlamentonun duyarsz ve kaytsz kalmas kabul edilemez. Parlamento öncelikle bu saldry kendisine yönelik kabul etmeli ve inisiyatif almal. Kayyum iddettir, zülümdür. Bir faist düzendir. Bu düzene her eyden önce parlamenterler kar çkmaldr. Bu yüzden 3 günlük eylemimizle tüm milletvekillerine çarmzd bu zulme sessiz kalmayn. Kürt halk arkanzdadr. Yasalardan aldnz güçle gereini yapn. Yapmazsanz bilin ki, kayym size de atanmtr. Kayym iddetiyle arkadalarmz tutukluyorlar. Bir kii bile kalsak bu düzene kar mücadelemizi sürdüreceiz. iddiasnda bulundu.

GÖZALTI VE TUTUKLAMALAR

HDK E Sözcüsü Gülistan Klç Koçyiit : Buray yok etmek üzerine kurulan siyasete kar buradayz. Bugün ark slahat plan güncellenmitir. Siz içeride de darda da Kürtlerle savayorsunuz. Kürtler bütün demokratiklemek istiyorlar. Tpk bizim burada yaptmz gibi eit yurttalk, anayasal haklar istiyoruz. Peki siz buna izin veriyor musunuz? Sizin Kürtleri yok sayan anlaynza kar dün direndik bu gün de direniyoruz, yarn da direneceiz.

SEçLMLERE YÖNELK OPERASYON

TP Genel Bakan Erkn Ba: Seçilmilere dönük zorbala kar onlarla omuz omuza olduumuzu söylemek için buradayz. Türkiye emekçilerine, yoksullarna seslenmek istiyoruz. Burada bizi ablukaya alanlar kayym atayan, seçilmilerimizi tutuklayanlar, bizi yoksullatranlar, kadnlarmz katledenler, çocuklarmz geleceksiz brakanlardr. Türk ve Kürt kardeliini bozabilecek hicbir güç yoktur. Mutlaka bar, kardelik, özgürlük kazanacaktr.

TEMELL SANAT SOKAINDA YÜRÜDÜ

Kayym protestosu eylemi sona erdi. Eylemin ardndan Temelli milletvekilleriyle birlikte Sanat Sokanda yürüdü. Destek olan bir ksm vatandala selamlaan Temelli ile kitlenin ardndan polis de Sanat Sokana girdi ve kitleye daln uyarsnda bulundu.

Ana Sayfaya Git