Kayıplarımızı telafi edelim!

Güzeloğlu "Terör örgütü ve iş birlikçilerinin ihaneti ile bu kente kaybettirdiklerini en kısa zamanda telafi ederek, Diyarbakır insanının beklediği gelişmiş, kalkınmış bir kent idealine bu kenti taşıma kararlılığındayız"

Haberler 15.11.2019 - 10:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrdaki i dünyas temsilcileri, kamu kurum ve kurulularnn temsilcileriyle istiare toplantsnda bulutu. Toplantya bakanlk eden Diyarbakr Valisi ve Büyükehir Belediyesi Bakan Vekili Hasan Basri Güzelolu, kentte devam eden yatrmlarla 2 yl içerisinde en az 25 bin kiinin istihdam edileceini belirtirken, Terör örgütü ve i birlikçilerinin ihaneti ile bu kente kaybettirdiklerini en ksa zamanda telafi ederek, Diyarbakr insannn bekledii gelimi, kalknm bir kent idealine bu kenti tama kararllndayz. dedi.

MESLEK KOMTELERYLE BULUTU

Meslek komitelerinin katlmyla bir otelde düzenlenen toplantda konuan Vali Güzelolu, Diyarbakrn, tarihi geçmii, birikimi, zenginlii ve derinlii ile bölgede öne çkacak, gelecek hedeflerinde, 2023 vizyonunda da uluslararas alanda tayc ve balayc merkez olan büyük bir ehir olduunu söyledi.

Büyükehir Belediye Bakan Vekili olarak görevlendirilmesinin üzerinden 2,5 ay geçtiini dile getiren Güzelolu, ilde bu süre zarfnda çok önemli kazanmlar ve dönüümler elde edildiini dile getirdi.

SALANAN HUZUR ORTAMI

Öncelikle salanan huzur ve güven ortamnda Diyarbakrn temel öncelikleri, sektörel anlamda kalknma perspektifleri, karlatrmal üstünlükleri ve rekabet edilebilirlii net olarak tüm paydalaryla belirlendi. Bunun sonrasnda, her geçen gün bizi istediimiz hedefe yaklatran, Diyarbakrn kalknmasna dorudan katk salayan çok önemli projeler yapld. diyen Hasan Basri Güzelolu, Diyarbakrn tarm, tarma dayal sanayi, hizmetler sektöründe çok önemli iddiasnn bulunduunu vurgulad.

KAYIPLARIMIZI TELAF ETMELYZ

Terör örgütü ve i birlikçilerinin ihaneti ile bu kente kaybettirdiklerini en ksa zamanda telafi ederek, Diyarbakr insannn bekledii gelimi, kalknm bir kent idealine bu kenti tama kararllndayz. ifadelerini kullanan Güzelolu, öyle konutu:

Mevcut Organize Sanayi Bölgesine (OSB) ek anlurfa yolunda kurulan Karacada Organize Sanayi Bölgesi, u anda alt ve üst yap çalmalarnn bir arada sürdüü ve Türkiyenin nadir ve ilk, belki de tek örnei Tekstil Organize Sanayi Bölgesi, Büyükehir Belediye Bakanln devraldktan sonra arsa sorununu çözdüümüz 2 bin 300 dönümlük alanda kurulacak Lojistik htisas Bölgesi, yine Türkiyede bir ilk olarak Besi ve Organize Sanayi Bölgesi ve u anda kurulma çalmalarn sürdürdüümüz dünya çapndaki Silvan Projesi. Bu çalmalar, Diyarbakrn Türkiye ve bölge ekonomisinde çok net olarak farkn ortaya çkaracak. Tüm bu balklardaki yatrmlar, 2 yl içinde en az 25 bin sigortal istihdamn Diyarbakr ile buluturacaktr.

çARI MERKEZLERN STHDAM

çar merkezlerine de deinen Vali Güzelolu, Diyarbakrn 3 aylk dönemde yaklak 1500 kiilik, 2020nin ilk 6 aynda da en az bu sayy ihtiva eden çar merkezini sisteme dahil ederek 3 bin kiilik dorudan istihdam kucaklayacak bir planlama sürecinde olduunu aktard.

Toplantya, Karacada Kalknma Ajans Genel Sekreteri Hasan Maral, Diyarbakr Ticaret ve Sanayi Odas (DTSO) Bakan Mehmet Kaya, OSB Yönetim Kurulu Bakan Aziz Odaba da katld.

Ana Sayfaya Git