Kayapınar'dan Kutlu Doğum!

Kayapınar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile İlçe Müftülüğünün işbirliğiyle "Kutlu Doğum" haftası etkinliği organize edildi.

Haberler 21.04.2017 - 07:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammedin(S.A.V) yer yüzünü nurlandrmasna binaen düzenlenen Kutlu Doum haftas etkinlikleri devam ederken, merkez Kayapnar ilçesindeki lçe Milli Eitim Müdürlüü ile lçe Müftülüü, ortak organizasyonla, nsanla k ve rehber olan Peygamber efendimiz anld.

Yeniehir ilçesinde bulunan Büyükehir Belediyesi Kongre Merkezinde, düzenlenen Kutlu Doum etkinliine, Kayapnar lçe Milli Eitim Müdürü Muhammed Ensari, Kayapnar lçe Müftüsü Mehmet Srr Ik, Diyanet-Sen Diyarbakr l Bakan Ömer Evsen, bir çok STK temsilcisi, örenci ile veliler ve vatandalar katld. Youn ilginin olduu etkinlik, Kuran- Kerim tilavetiyle balad.

Aç konumasn Kayapnar lçe Milli Eitim Müdürü Muhammet Ensari yapt. Ensari,Peygamber efendimiz dünyaya terifiyle karanlk dünyamz aydnlatmtr. Peygamberimiz insanl irk bataklndan, kula kul olmaktan kurtarm sadece ve sadece Allaha kul olmay tenkit etmitir. Allah bizleri Allah Resulünün yolundan ayrmasn. dedi.

KUTLU DOUM ETKNL

28 yldan buyana, Türkiyede Kutlu Doum haftas etkinliklerin organize edildiini hatrlatan Ensari, O günden buyana, daha mürrefah, daha dindar, daha müttedeyin, daha güven veren bir toplum yetimesi adna, insanln en erefli mahluku, ahlak açsndan en üstün olan, güzel ahlak tanma ve yaamak için bize gönderilen Peygamber Efendimizi ve yolunu kendimize rehbet etmeliyiz. 1400 sene evel Peygamberin ortaya koyduu ahlak, 1400 sene sonra da en canl ekilde, yaayabilmek için, diri tutmamz gerekir. diye konutu.

Bu yl güveni alamak temasyla, idrak edilen kutlu doum haftasnn slam alemi açsndan, ders-i ibretler içerdiini söyleyen Ensari, Dünya da slam adna kullanlan kavramlarn riske edildii, cihatn Selefi cihat kavramn kullananlar açsndan riske edildii, daha uygar, daha medeni bir slam anlaynn lml slam ad altnda riske edildii gerçeine dikkat çeken Ensari, Muhabbet fedaileriyiz kavramn kullanarak çok daha büyük vahetlere imza atlmaktadr. Dini kavramlar riske ediliyor. Kutlu doum programnn bize sunmu oldu en önemli bu yl ki tema güveni alamak ve çok önemli bu

YÜKLÜ BR KAZANIM SALAR

Kayapnar ilçe müftüsü Mehmet Srr IK ise Rabbimizin en güzel isimlerinden bir tanesi el mümin ayn zamanda Allah a inananlarn ismi de mümindir. nananlar iman eylemini gerçekletiriyor bize yüklenen bir dava var bir yük var bunun da ad emanettir. Vahiy getiren ve vahyi alan elçilere verilmi bir isim var oda el emindir. Dolaysyla baktmz zaman bütün bu kavramlarn kök itibari ile ayn yerden fkrdn görüyoruz. Bu u demektir slam dini güven esas üzerine kurulmutur, dolaysyla güvensizlik güvensizlii alama onu hissettirme asla imandan kaynaklanan bir özellik deildir. Yaplan aratrmalara göre Muhammedül emin adyla namyla ile mehur olan bir peygamberin ümmeti ile arasnda ki yaplan aratrmaya göre Müslümanlarn bir birileri ile inanma güvenme oran yüzde 6 yani bu ümmetin yüzde 94ü birbirine güvenmemektedir. Dolaysyla tekrar güvenin tesis edilebilinmesi için duygularnzn deil ideolojilerinizin deil imann emrine girmemiz lazmdr ki iman hkim olsun ve iman üzerinden topluma leme güven alanabilsin. dedi.

Ana Sayfaya Git