Görüş Bildir

Kayapınar'dan Kutlu Doğum!

Kayapınar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile İlçe Müftülüğünün işbirliğiyle "Kutlu Doğum" haftası etkinliği organize edildi.

Kayapınar'dan Kutlu Doğum!

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in(S.A.V) yer yüzünü nurlandırmasına binaen düzenlenen "Kutlu Doğum" haftası etkinlikleri devam ederken, merkez Kayapınar ilçesindeki İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile İlçe Müftülüğü, ortak organizasyonla, İnsanlığa ışık ve rehber olan Peygamber efendimiz anıldı.

Yenişehir ilçesinde bulunan Büyükşehir Belediyesi Kongre Merkezinde, düzenlenen "Kutlu Doğum" etkinliğine, Kayapınar İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammed Ensari, Kayapınar İlçe Müftüsü Mehmet Sırrı Işık, Diyanet-Sen Diyarbakır İl Başkanı Ömer Evsen, bir çok STK temsilcisi, öğrenci ile veliler ve vatandaşlar katıldı. Yoğun ilginin olduğu etkinlik, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Açış konuşmasını Kayapınar İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Ensari yaptı. Ensari,"Peygamber efendimiz dünyaya teşrifiyle karanlık dünyamızı aydınlatmıştır. Peygamberimiz insanlığı şirk bataklığından, kula kul olmaktan kurtarmış sadece ve sadece Allah'a kul olmayı tenkit etmiştir. Allah bizleri Allah Resulünün yolundan ayırmasın." dedi.

KUTLU DOĞUM ETKİNLİĞİ

28 yıldan buyana, Türkiye'de "Kutlu Doğum" haftası etkinliklerin organize edildiğini hatırlatan Ensari, "O günden buyana, daha mürrefah, daha dindar, daha müttedeyin, daha güven veren bir toplum yetişmesi adına, insanlığın en şerefli mahluku, ahlak açısından en üstün olanı, güzel ahlakı tanıma ve yaşamak için bize gönderilen Peygamber Efendimiz'i ve yolunu kendimize rehbet etmeliyiz. 1400 sene evel Peygamberin ortaya koyduğu ahlakı, 1400 sene sonra da en canlı şekilde, yaşayabilmek için, diri tutmamız gerekir. "diye konuştu.

Bu yıl "güveni aşılamak" temasıyla, idrak edilen kutlu doğum haftasının İslam alemi açısından, ders-i ibretler içerdiğini söyleyen Ensari, Dünya da İslam adına kullanılan kavramların riske edildiği, cihat’ın Selefi cihat kavramını kullananlar açısından riske edildiği, daha uygar, daha medeni bir İslam anlayışının ılımlı İslam adı altında riske edildiği gerçeğine dikkat çeken Ensari, "Muhabbet fedaileriyiz kavramını kullanarak çok daha büyük vahşetlere imza atılmaktadır. Dini kavramlar riske ediliyor. Kutlu doğum programının bize sunmuş oldu en önemli bu yıl ki tema güveni aşılamak ve çok önemli bu"

YÜKLÜ BİR KAZANIM SAĞLAR

Kayapınar ilçe müftüsü Mehmet Sırrı ŞIK ise “ Rabbimizin en güzel isimlerinden bir tanesi el mümin aynı zamanda Allah a inananların ismi de mümindir. İnananlar iman eylemini gerçekleştiriyor bize yüklenen bir dava var bir yük var bunun da adı emanettir. Vahiy getiren ve vahyi alan elçilere verilmiş bir isim var oda el emindir. Dolayısıyla baktığımız zaman bütün bu kavramların kök itibari ile aynı yerden fışkırdığını görüyoruz. Bu şu demektir İslam dini güven esası üzerine kurulmuştur, dolayısıyla güvensizlik güvensizliği aşılama onu hissettirme asla imandan kaynaklanan bir özellik değildir. Yapılan araştırmalara göre Muhammedül emin adıyla namıyla ile meşhur olan bir peygamberin ümmeti ile arasında ki yapılan araştırmaya göre Müslümanların bir birileri ile inanma güvenme oranı yüzde 6 yani bu ümmetin yüzde 94’ü birbirine güvenmemektedir. Dolayısıyla tekrar güvenin tesis edilebilinmesi için duygularınızın değil ideolojilerinizin değil imanın emrine girmemiz lazımdır ki iman hâkim olsun ve iman üzerinden topluma âleme güven aşılanabilsin.” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi