Kayıp Yakınlarına Eylem İzni Çıkmadı

Kayıp yakınlarının Diyarbakır’da gerçekleştirmek istediği ‘Kayıplar bulunsun, failler yargılansın’ eylemine polis izin vermedi.

Haberler 09.09.2018 - 10:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda HD ve kayp yaknlarnn 500üncü haftasnda gerçekletirmek istei Kayplar bulunsun, failler yarglansn eylemine izin verilmedi. Eylemin gerçekleecei Kouyolu Parknda bulunan Yaam Hakk Antn önceki gün bariyerler ile kapatan polis, dün sabah HD ube binasnn önünde youn önlem ald.

BNA DIINA çIKMALARINA ZN VERLMED

Kayp yaknlarnn bu hafta gerçekletirecei eyleme HD Genel Bakan Öztürk Türkdoan, Türkiye nsan haklar Vakf (THV) Bakan ebnem Korur Fincanc, HDPli milletvekilleri, HD ve DBP yöneticileri katld. Eylem için ube binas dna çkarak açklama yapmak isteyen kitleyi bina giriinde karlayan polis, valiliin yasak karar olduunu belirterek, darda açklama yaplmasna izin verilmeyeceini bildirdi.

POLS: KAYIP YAKINLARI OLMADAN AçIKLAMA YAPABLRSNZ

HD ube binasnn giriinde polis kitlenin darya çkmasna izin vermedi. HD Genel Bakan Öztürk Türkdoan, eylemin demokratik olduunu, darda kayp yaknlar ile birlikte açklama yapmak istediini idida etti. Bunun üzerine polis, HD Genel Bakan, ube Bakan ve milletvekilleri açklama yapacak dediniz. HD Genel Bakan, HD ube Bakan ve milletvekilleri basn açklamas yapabilirler. Ama onlar (Kayp yaknlar anneler) zaten yukarda açklama yapacaklar diyerek annelerin darda açklama yapmalarna izin verilmeyeceini söyledi.

Öztürk Türkdoan, Biz anneler ile birlikte açklama yapamayacaksak bunun zaten bir önemi yok. Anneler bizim aktivistlerimizdir. Bu iktidar annelerde neden bu kadar korkuyor? Anneler olmazsa bizim açklama yapmamzn bir önemi yok diyerek açklamay HD ube binasnda yapacaklarn söyledi.

KTDARIN ANNELER LE NE SORUNU VAR?

Kayp yaknlar ile HD ube binasnda basn açklamas yapan Türkdoan, kayp yaknlarnn açk alanda eylem yapmasnn yasaklanmasna sert tepki gösterdi.

SOKAKLARA SIKITIRARAK ENGELLEYEMECEKLER

Türkiye nsan haklar Vakf (THV) Bakan ebnem Korur Fincanc, kayp yaknlarnn eylemlerinin yasaklanmasnn kabul edilir olmadn söyledi. Basn açklamas srasnda konuan kayp yaknlar, hak arama mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi. Yaplan açklamalarn ardndan oturma eylemi yapld.

Ana Sayfaya Git