Kayyım eylemi!

HDP'li Büyükşehir Belediye Başkanın görevden alınmasından sonra HDP'nin başlattığı " demokrasi Nöbeti" 28'inci gününe girdi.

Haberler 16.09.2019 - 01:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanl talimatyla Diyarbakr, Mardin ve Van belediyelerine atanan kayyumlara kar balatlan HDPlilerin balatt nöbet eylemi sürüyor. Diyarbakr Büyükehir Belediyesi (DBB) karsnda bulunan Lise Caddesinde 28inci gününde devam eden eylem öncesi alan polis bariyerleriyle çevrildi, cadde ve sokak balarna zrhl polis araçlar konumlandrld. Nöbete, HDP Milletvekilleri Musa Farisioullar, Semra Güzel, Saliha Aydeniz ve Mahmut Torul katld. Nöbet eylemine görevden alnan Dr. Selçuk Mzrakl da katld.

YÜRÜYÜE SLOGANSIZ ZN

Merkez Balar ilçesi Kouyolu Parknda bir araya gelen bir grup HDPli buradan nöbet eyleminin yapld Lise Caddesine yürüyü yapmak istedi. Polis buna izin verilmeyeceini bildirdi. Yaplan müzakereler sonucu kitle eylem alanna slogan atmadan yürüdü. Eyleme, Demokratik Alevi Dernekleri (DAD) Eyüp ube E Bakan Nergiz Güzel, Pir Sultan Abdal Kültür Dernei (PSAKD) Diyarbakr ube Bakan Cafer Koluman ve Auçan Oca Pirlerinden Aziz Güler katld. Pir Aziz Gülerin okuduu duadan sonra nöbet eylemine katlanlara aure datld.

ANNELERN DUYGULARI LE PROVAKASYON YAPILIYOR

Oturma eyleminden sonra basn açklamas yapld. HDP Diyarbakr l Ebakan Zeyat Ceylan, partisinin Diyarbakr il binasnn önünde yaplan eyleme deindi. HDP Antep Milletvekili Mahmut Torul, Kulpta 7 kiinin öldüü saldrdan HDPyi sorumlu tutarak hedef gösteren Yeni afak Gazetesine tepki gösterdi. Konumalarn ardndan yaplan 10 dakikalk oturma eyleminden sonra kitle dald.

Ana Sayfaya Git