Kayyım önergesi reddedildi!

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediyeleri başta olmak üzere kayyım atanan belediyelerde yolsuzluk, usulsüzlük ve kayırmacılığın yapıldığını öne sürerek, araştırılması yönünde Meclis araştırması istedi.

Haberler 13.02.2020 - 00:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Halklarn Demokratik Partisi (HDP), Diyarbakr, Mardin ve Van Büyükehir Belediyeleri bata olmak üzere kayym atanan belediyelerde yolsuzluk, usulsüzlük ve kayrmacln yapldn öne sürerek, aratrlmas yönünde Meclis aratrmas istedi.

Önergenin gerekçesinde, kayym atamalar ile seçme ve seçilme hakknn gasp edildii iddia edilerek Belediyelere atanan kayymlar, hukuksuz bir ekilde oturduklar makamlarda ürettikleri yolsuzluk ve usulsüzlük sistemi ile skça gündeme gelmilerdir. Belediyelerde yürütülen usulsüz ihaleler, kayrmalar, ar harcamalar, kabark faturalar, lüks ve atafat düzeni; kayymlarn yalnzca halk iradesini deil ayn zamanda kentin kaynaklarn, toplumun üretimine de el koyduklar bir sistemin ina edildiini göstermitir denildi.

KAYYIMLAR YOLSUZLUK çARKI ÜRETT

Kayymlarn görevde olduu 2017 ylnda çok sayda usulsüzlüklerin ortaya çktnn ifade edildii önergede, unlar ifade edildi: Bütün bu usulsüzlükler gerek raporlarla gerekse basn yoluyla ifa edilmesine ramen iktidar kayymlara yönelik herhangi bir yaptrmda bulunmam bilakis usulsüzlükleri desteklemitir. 2017 ylndaki yolsuzluklara kar sessiz kalan iktidar 2018 ve sonrasndaki süreçte kayymlar tarafndan gerçekletirilen yolsuzluklarn da zeminini hazrlamtr. 2016 ylnda balayan kayym atamalarnn bir yolsuzluk çark ürettii ortadadr ve bu yolsuzluklar 2017-2018 yl Saytay raporlarna da yansm durumdadr. 2017 ve 2018 yllarnn raporlarna baklnca, 19 Austos 2019da HDPli belediyelere dönük balatlan kayym atamalarnn sonucunda da benzer yolsuzluklarn iletilebilecei düüncesi kamuoyunda oldukça güçlüdür. Genel Kurulda oylamaya sunulan önerge AK Parti ve MHP oylaryla reddedildi.

Ana Sayfaya Git