Kayyum eylemi 21'inci gününde

Diyarbakır’da 21 gündür devam eden Demokrasi Nöbeti’nde konuşan TTB Merkez Konseyi üyesi Selma Güngör, HDP’li eşbaşkanlarının yerine kayyum atanmasının hem seçme ve seçilme hem de çalışma hakkına “darbe” olduğunu söyledi.

Haberler 09.09.2019 - 10:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanl kararyla Halklarn Demokratik Partisinin (HDP) 3 büyükehir belediyesine kayyum atanmasna kar Diyarbakr Büyükehir Belediyesi (DBB) karsnda bulunan Lise Caddesinde balatlan Demokrasi Nöbeti, 21inci gününde devam etti. Diyarbakr Tabipler Odas ve KESK Diyarbakr ubesi üyelerinin Ziya Gökalp Anadolu Lisesinden (ZGL) Lise Caddesine yürüdükleri srada açtklar rademe dokunma pankart nedeniyle polislerce engellenmeye çalld.

Uyarlara ve yasak olduu yönündeki polisin bildirimlerine ramen yürüyüüne devam eden salkclar, nöbet yerine yürüdü. Kayyum politikalarnn düdük, slogan ve direni arklaryla protesto edildii nöbette, polisin youn önlem almas dikkat çekti. Nöbete, HDP milletvekilleri ve belediye ebakanlar, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) yöneticileri, Bar Anneleri Meclisi üyeleri katld.

EYLEM 21NC GÜNÜNDE

Katlmn düük olmas dikkat çekerken, oturma eyleminin ardndan açklama yapan HDP Diyarbakr l Ebakan Zeyat Ceylan, kayyum zihniyetine kar 21 gündür alanlarda olduklarn öne sürerek, Kayyumlar gönderene kadar buradayz iddiasnda bulundu.

HAKLARIN KULLANIMI

Türk Tabipleri Birlii (TTB) Merkez Konseyi üyesi Dr. Selma Güngör, Haklarmz kullanrken sayg görme hakkna da sahibiz. Bu nedenle gerek Selçuk Mzraklnn gerek Mardin ve Van belediye ebakanlarnn görevlerinden alnmas hem seçme ve seçilme hakkna hem de çalma haklarna darbedir. Bu hukuksuzluu kabul etmiyoruz. Bu hukuksuzluun önüne geçilmezse gelenek haline gelir eklinde konutu.

Kamu Emekçileri Sendikalar Konfederasyonu (KESK) ubeler Platformundan Baki Önde ise, Bu ülkeyi kutuplatrarak yönetemezsiniz diyerek, kayyumlar gidene kadar mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi.

Devrimci Demokrat Kültür Dernei (DDKD) Yöneticisi Abdulhey Okumu da, kayyum politikalarna tepki göstererek, Bu sorun Kürt halknn sorunudur. Kayyumla Kürt halknn iradesini gasp ediyorlar, milletvekillerini cezaevine koyuyorlar. Kürt halk kayyumlar tanmyor dedi. Nöbet, konumalarn ardndan 10 dakikalk oturma eylemiyle son buldu.

Ana Sayfaya Git