Kayyumlardan kadınlara jest

İçişleri Bakanlığınca, DBP'li bazı belediyelere görevlendirilen vali yardımcıları ve kaymakamlar, yıllardır adeta hizmete susayan bölge halkını birçok imkanla buluşturmak için hummalı çalışma yürütürken, kadınları da unutmadı.

Haberler 09.03.2017 - 10:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Güneydouda görevlendirme yaplan belediyeler, 8 Mart Dünya Kadnlar Günü dolaysyla tüm kadnlara ücretsiz ulam hizmeti sunuyor.

çileri Bakanlnca, kanun hükmünde kararname (KHK) gerei DBPli baz belediyelere görevlendirilen vali yardmclar ve kaymakamlar, belediye kaynaklarnn etkin kullanlmas, kaynaklarn halka hizmet olarak yanstlmas dorultusunda yllardr adeta hizmete susayan bölge halkn çeitli imkanlarla buluturmak için hummal çalma yürütüyor.

DBPli belediyelerin zaman zaman kesintiye uratt ulam hizmeti, yaplan görevlendirmelerle kesintisiz ve artan kalite ile sürüyor.

Diyarbakr, Batman, Mardin, Siirt ve rnak gibi kentlerde belediyelerce alnan karar dorultusunda, 8 Mart Dünya Kadnlar Günü dolaysyla toplu tama araçlarn kullanan kadnlarn ulam gün boyu ücretsiz salanyor.

Belediye otobüslerinin hizmet vermedii günlerin geride kalmasndan, ulam skntsnn sona ermesinden mutluluk duyan kadnlar 8 Martta belediyeden gelen jestin sevincini yayor

- Keke her zaman böyle olsa

Diyarbakrdaki kadnlardan Saliha Yontürk, yaplan uygulamadan memnuniyet duyduklarn söyledi.

Uygulamay çok beendiklerini anlatan Yontürk, ulamn ücretsiz olacan örendiklerini dile getirdi.

Yontürk, Keke her zaman böyle olsa, teekkür ediyoruz. çok memnunuz. dedi.

Leyla Ege, belediyenin kadnlar düünmesine çok sevindiklerini belirtti.

Bugün de bizim günümüz olsun. diyen Ege, kadnlara daha çok i imkan salanmasn beklediklerini aktard.

Mehtap Memi, belediyenin kadnlar için bu karar almasndan mutlu olduklarn dile getirdi.

Ulam hizmetlerinin ücretsiz olacan bilmediini, bunu duraktaki yolculardan örendiini belirten Memi, Keke her gün dünya kadnlar günü olsa. diye konutu.

- Belediye yetkililerine teekkür ediyoruz

Mardinde yaayan ebnem Karacaer ise otobüse binip ücret alnmadnda ardn aktard.

Uygulamann çok güzel olduunu vurgulayan Karacaer, Bizim için her eyi düünmüler. çok mutlu olduk. Belediye yetkililerine teekkür ediyoruz. Bize bu imkanlar salamalar houmuza gitti. eklinde konutu.

Ulamn ücretsiz salanmasnn kendilerini mutlu ettiini belirten lhan Batur, bu güzelliklerin her zaman devam etmesini istediklerini dile getirdi.

Mardin Büyükehir Belediyesi Kadn Politikalar Daire Bakan Mehtap Bingül, göreve geldikleri günden itibaren birçok alanda kadnlar için çalmalar yürütüldüünü, belediye olarak her zaman kadnlara destek olacaklarn bildirdi.

Bingül, ehit anneleri bata olmak üzere bütün kadnlarn gününü kutluyoruz. dedi.

- rnakta ulam imkan salanan kadnlara karanfil

rnakta yaayan Sabriye Artunç, belediyenin bu özel günde böyle bir uygulama yapmas karsnda ardklarn ve mutlu olduklarn kaydetti.

Allah onlardan raz olsun. diyen Artunç, belediyeye teekkür etti.

Nuriye Yein de, tüm kadnlarn 8 Mart Dünya Kadnlar Gününü kutladn belirtti.

rnak Belediye Bakan Vekili Turan Bedirhanolu, özel günlerde belediye olarak bu tür uygulamalara devam edeceklerini bildirdi.

Bedirhanolu, kadnlara karanfil de verdiklerini vurgulayarak, tüm kadnlarn bu anlaml gününü kutladn dile getirdi.

- lk defa bölge belediyeleri bize böyle ayrcalkl davrand

Siirtteki uygulamadan faydalanan kadnlardan Melike Sever, belediyeye yapt hizmetten dolay tüm kadnlar adna teekkür etti.

lk defa bölge belediyeleri bize böyle ayrcalkl davrand. Belediye kadnlar için ulam kolaylatrd. Teekkür ediyoruz. ifadelerini kullanan Sever, bunun düünülmesinin bile çok güzel olduunu vurgulad.

Sever, bir kadn olarak yaad mutluluu dile getirerek, bu tür uygulamalarn tüm kurumlarda yaplmasn beklediklerini aktard.

Evin Kireç, belediyenin bu uygulama ile kadnlarn yannda olduunu gösterdiini, bu nedenle belediyeye teekkür ettiklerini kaydetti.

Kireç, Ulamn kadnlar için bir gün bile ücretsiz olmas çok anlaml. En azndan bugün bir kez daha hatrlandmz ve önemsendiimizi hissettik. Belediyemizden bu tür hizmetlerin sürdürmesini bekliyoruz. diye konutu.

- Kadnlara yönelik hizmetlerimiz sadece bugüne özgü deil

Siirt Belediye Bakan Vekili Ceyhun Dilad Takn, Siirt Belediyesi Ulam Daire Bakanlnca 8 Mart Dünya Kadnlar Gününde belediyeye ait toplu tama araçlarnn kadnlara ücretsiz ulam hizmeti verdiini söyledi.

Bütün kadnlarn bu anlaml gününü kutladn dile getiren Takn, bugün kadnlara yönelik etkinlikler düzenlediklerini anlatt.

Takn, Kadnlara yönelik hizmetlerimiz sadece bugüne özgü deil. Her yl kadnlarmza yönelik etkinliklerimizi genileterek sürdüreceiz. Kadnlarmza karanfil datacaz. Ayrca kentimizin sembolü olan kadnlarmz ve annelerimizi ziyaret edeceiz. eklinde konutu.

- Kadnlar en büyük varlklarmz

Batman Belediye Bakan Vekili Ertu evket Aksoy, 8 Mart Dünya Kadnlar Günü dolaysyla kadnlarn belediyeye ait ulam araçlarn gün boyu ücretsiz kullanabileceini söyledi.

Aksoy, kadnlarn toplum hayatnda önemli rol üstlendiklerine iaret ederek, Kadnlarmz her eyden önce annelerimiz, kadnlarmz, kardelerimiz. Toplum hayatnda kadnn yeri olmayan topluluklarn gelecei de olmuyor. lk eitimimizi her zaman anneden alyoruz. Kadnlar bizi doran, büyüten, yetitiren en büyük varlklarmz. Kadnlarn mutluluu toplumun mutluluunun da anahtar. Umarz uygulamamz onlar mutlu eder. Onlarn mutluluu bizim de mutluluumuz. ifadelerini kulland.

Kadnlarn, ekonomik, sosyal tüm alanlardaki sorunlarn bir çrpda çözebilmeyi, kadna iddeti önlemeyi arzu ettiklerini belirten Aksoy, bunun bir süreç olduunu aktard.

Aksoy, devletin bu konuda ald önlem ve uygulad kararlar olduuna dikkati çekerek, Aile Sosyal Politikalar Bakanlnn bu konuda çalmalar bulunduunu bildirdi.

Kadnlara yönelik birçok çalmann yan sra bugün bir jest yapmak istediklerini anlatan Aksoy, kadnlarn uygulamalarndan memnun olmasn dilediklerini kaydetti.

Belediye Bakan Yardmcs Abdulvahap Asma ise belediyede çalan kadnlara karanfil datt.

Ana Sayfaya Git