Kayyumlardan kadınlara jest

İçişleri Bakanlığınca, DBP'li bazı belediyelere görevlendirilen vali yardımcıları ve kaymakamlar, yıllardır adeta hizmete susayan bölge halkını birçok imkanla buluşturmak için hummalı çalışma yürütürken, kadınları da unutmadı.

Kayyumlardan kadınlara jest

Güneydoğu'da görevlendirme yapılan belediyeler, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" dolayısıyla tüm kadınlara ücretsiz ulaşım hizmeti sunuyor.

İçişleri Bakanlığınca, kanun hükmünde kararname (KHK) gereği DBP'li bazı belediyelere görevlendirilen vali yardımcıları ve kaymakamlar, belediye kaynaklarının etkin kullanılması, kaynakların halka hizmet olarak yansıtılması doğrultusunda yıllardır adeta hizmete susayan bölge halkını çeşitli imkanlarla buluşturmak için hummalı çalışma yürütüyor.

 DBP'li belediyelerin zaman zaman kesintiye uğrattığı ulaşım hizmeti, yapılan görevlendirmelerle kesintisiz ve artan kalite ile sürüyor.

Diyarbakır, Batman, Mardin, Siirt ve Şırnak gibi kentlerde belediyelerce alınan karar doğrultusunda, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla toplu taşıma araçlarını kullanan kadınların ulaşımı gün boyu ücretsiz sağlanıyor.

Belediye otobüslerinin hizmet vermediği günlerin geride kalmasından, ulaşım sıkıntısının sona ermesinden mutluluk duyan kadınlar 8 Mart'ta belediyeden gelen jestin sevincini yaşıyor

- "Keşke her zaman böyle olsa"

Diyarbakır'daki kadınlardan Saliha Yontürk, yapılan uygulamadan memnuniyet duyduklarını söyledi.

Uygulamayı çok beğendiklerini anlatan Yontürk, ulaşımın ücretsiz olacağını öğrendiklerini dile getirdi.

Yontürk, "Keşke her zaman böyle olsa, teşekkür ediyoruz. Çok memnunuz." dedi.

Leyla Ege, belediyenin kadınları düşünmesine çok sevindiklerini belirtti.

"Bugün de bizim günümüz olsun." diyen Ege, kadınlara daha çok iş imkanı sağlanmasını beklediklerini aktardı.

Mehtap Memiş, belediyenin kadınlar için bu kararı almasından mutlu olduklarını dile getirdi.

Ulaşım hizmetlerinin ücretsiz olacağını bilmediğini, bunu duraktaki yolculardan öğrendiğini belirten Memiş, "Keşke her gün dünya kadınlar günü olsa." diye konuştu.

- "Belediye yetkililerine teşekkür ediyoruz"

Mardin'de yaşayan Şebnem Karacaer ise otobüse binip ücret alınmadığında şaşırdığını aktardı.

Uygulamanın çok güzel olduğunu vurgulayan Karacaer, "Bizim için her şeyi düşünmüşler. Çok mutlu olduk. Belediye yetkililerine teşekkür ediyoruz. Bize bu imkanları sağlamaları hoşumuza gitti." şeklinde konuştu.

Ulaşımın ücretsiz sağlanmasının kendilerini mutlu ettiğini belirten İlhan Batur, bu güzelliklerin her zaman devam etmesini istediklerini dile getirdi.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Kadın Politikaları Daire Başkanı Mehtap Bingül, göreve geldikleri günden itibaren birçok alanda kadınlar için çalışmalar yürütüldüğünü, belediye olarak her zaman kadınlara destek olacaklarını bildirdi.

Bingül, "Şehit anneleri başta olmak üzere bütün kadınların gününü kutluyoruz." dedi.

- Şırnak'ta  ulaşım imkanı sağlanan kadınlara karanfil

Şırnak'ta yaşayan Sabriye Artunç, belediyenin bu özel günde böyle bir uygulama yapması karşısında şaşırdıklarını ve mutlu olduklarını kaydetti.

"Allah onlardan razı olsun." diyen Artunç, belediyeye teşekkür etti.

Nuriye Yeğin de, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladığını belirtti.

Şırnak Belediye Başkan Vekili Turan Bedirhanoğlu, özel günlerde belediye olarak bu tür uygulamalara devam edeceklerini bildirdi.

Bedirhanoğlu, kadınlara karanfil de verdiklerini vurgulayarak, tüm kadınların bu anlamlı gününü kutladığını dile getirdi.

- "İlk defa bölge belediyeleri bize böyle ayrıcalıklı davrandı"

Siirt'teki uygulamadan faydalanan kadınlardan Melike Sever, belediyeye yaptığı hizmetten dolayı tüm kadınlar adına teşekkür etti.

"İlk defa bölge belediyeleri bize böyle ayrıcalıklı davrandı. Belediye kadınlar için ulaşımı kolaylaştırdı. Teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullanan Sever, bunun düşünülmesinin bile çok güzel olduğunu vurguladı.

Sever, bir kadın olarak yaşadığı mutluluğu dile getirerek, bu tür uygulamaların tüm kurumlarda yapılmasını beklediklerini aktardı.

Evin Kireç, belediyenin bu uygulama ile kadınların yanında olduğunu gösterdiğini, bu nedenle belediyeye teşekkür ettiklerini kaydetti.

Kireç, "Ulaşımın kadınlar için bir gün bile ücretsiz olması çok anlamlı. En azından bugün bir kez daha hatırlandığımızı ve önemsendiğimizi hissettik. Belediyemizden bu tür hizmetlerin sürdürmesini bekliyoruz." diye konuştu.

- "Kadınlara yönelik hizmetlerimiz sadece bugüne özgü değil"

Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, Siirt Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığınca 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde belediyeye ait toplu taşıma araçlarının kadınlara ücretsiz ulaşım hizmeti verdiğini söyledi.

Bütün kadınların bu anlamlı gününü kutladığını dile getiren Taşkın, bugün kadınlara yönelik etkinlikler düzenlediklerini anlattı.

Taşkın, "Kadınlara yönelik hizmetlerimiz sadece bugüne özgü değil. Her yıl kadınlarımıza yönelik etkinliklerimizi genişleterek sürdüreceğiz. Kadınlarımıza karanfil dağıtacağız. Ayrıca kentimizin sembolü olan kadınlarımızı ve annelerimizi ziyaret edeceğiz." şeklinde konuştu.

- "Kadınlar en büyük varlıklarımız"

Batman Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadınların belediyeye ait ulaşım araçlarını gün boyu ücretsiz kullanabileceğini söyledi.

Aksoy, kadınların toplum hayatında önemli rol üstlendiklerine işaret ederek, "Kadınlarımız her şeyden önce annelerimiz, kadınlarımız, kardeşlerimiz. Toplum hayatında kadının yeri olmayan toplulukların geleceği de olmuyor. İlk eğitimimizi her zaman anneden alıyoruz. Kadınlar bizi doğran, büyüten, yetiştiren en büyük varlıklarımız. Kadınların mutluluğu toplumun mutluluğunun da anahtarı. Umarız uygulamamız onları mutlu eder. Onların mutluluğu bizim de mutluluğumuz." ifadelerini kullandı.

Kadınların, ekonomik, sosyal tüm alanlardaki sorunlarını bir çırpıda çözebilmeyi, kadına şiddeti önlemeyi arzu ettiklerini belirten Aksoy, bunun bir süreç olduğunu aktardı.

Aksoy, devletin bu konuda aldığı önlem ve uyguladığı kararlar olduğuna dikkati çekerek, Aile Sosyal Politikalar Bakanlığının bu konuda çalışmaları bulunduğunu bildirdi.

Kadınlara yönelik birçok çalışmanın yanı sıra bugün bir jest yapmak istediklerini anlatan Aksoy, kadınların uygulamalarından memnun olmasını dilediklerini kaydetti.

 Belediye Başkan Yardımcısı Abdulvahap Asma ise belediyede çalışan kadınlara karanfil dağıttı.

Kaynak: Diyarbakır Söz