Kck yapısına şok baskın!

Diyarbakır merkezli 5 ilde terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonda 12 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda, silah ve patlayıcı yapımında kullanılan çok sayıda malzeme ele geçirildi.

Haberler 02.10.2021 - 00:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr merkezli, stanbul, Konya, Bursa ve Hakkaride PKK/KCK terör örgütü içerisinde faaliyet gösterdikleri iddiasyla gözaltna alnan üphelilerin says 12e yükseldi. üpheliler arasnda 2014 ylnda HDP Diyarbakr Bismil ilçe tekilat üyesi Ali Osman Nasrolu da bulunuyor. 7si Diyarbakrda, 2si stanbulda, dierleri ise Hakkari, Bursa ve Konyada yakalanan üpheliler Diyarbakr Emniyet Müdürlüü Terörle Mücadele ube Müdürlüüne getirilerek sorgulanacak.

HAKKARDEK OPERASYONLAR

Öte yandan, Hakkarinin Derecik ilçesinde PKKya yönelik operasyonda araziye gömülü makineli tüfek ve anti personel mayn bulundu.

Valilikten yaplan açklamaya göre, l Jandarma Komutanl görevlilerinin bölücü terör örgütü PKK/KCKnn faaliyetlerinin deifresi ve engellenmesine yönelik çalmalar devam ediyor.

lçe snrlarnda dün araziye gömülü MG-3 makineli tüfek ve anti personel mayn ele geçirildi. Bölgede güvenlik güçlerinde yürütülen operasyon sürüyor.

Ana Sayfaya Git