Kck yapısına şok baskın!

Diyarbakır merkezli 5 ilde terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonda 12 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda, silah ve patlayıcı yapımında kullanılan çok sayıda malzeme ele geçirildi.

Kck yapısına şok baskın!

Diyarbakır merkezli, İstanbul, Konya, Bursa ve Hakkari'de PKK/KCK terör örgütü içerisinde faaliyet gösterdikleri iddiasıyla gözaltına alınan şüphelilerin sayısı 12'e yükseldi. Şüpheliler arasında 2014 yılında HDP Diyarbakır Bismil ilçe teşkilatı üyesi Ali Osman Nasırolu da bulunuyor. 7'si Diyarbakır'da, 2'si İstanbul'da, diğerleri ise Hakkari, Bursa ve Konya'da yakalanan şüpheliler Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirilerek sorgulanacak.

HAKKARİ'DEKİ OPERASYONLAR

Öte yandan, Hakkari'nin Derecik ilçesinde PKK'ya yönelik operasyonda araziye gömülü makineli tüfek ve anti personel mayını bulundu.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığı görevlilerinin bölücü terör örgütü PKK/KCK'nın faaliyetlerinin deşifresi ve engellenmesine yönelik çalışmaları devam ediyor.

İlçe sınırlarında dün araziye gömülü MG-3 makineli tüfek ve anti personel mayını ele geçirildi. Bölgede güvenlik güçlerinde yürütülen operasyon sürüyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz