KCK yargılama notları çıktı!

Diyarbakır'da PKK'nın sözde 'mahalle meclisi'ne operasyonda 18 kişi gözaltına alındı. Tavan arasından çıkan ajanda şok etti, KCK’nın sözde yargılama notları bulundu!

Haberler 05.06.2021 - 01:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, PKKnn sözde mahalle meclisine polis ekiplerince düzenlenen operasyonda, 18 üpheli gözaltna alnd.

KCKNIN YARGILAMA NOTLARI

Diyarbakr Cumhuriyet Basavcs Ahmet Yavuzun koordinasyonunda yürütülen soruturma kapsamnda Diyarbakrda terör örgütü PKKyla irtibatl binaya yaplan basknda tavan arasna gizlenen bir ajanda ele geçirildi. Ajandadaki ifreli notlarn çözümü yaplnca KCKnn yarglama yapan sözde Adalet Divan üyelerinin kendilerine bavuru yapan kiilerin isim listesi bulundu. afak operasyonuyla ev ve iyerlerine düzenlenen basknlarda çok sayda kii gözaltna alnd.

POLSN OPERASYONLARI

Mezopotamya Bilgi Evinin asma tavanna saklanan bir ajanda polis tarafndan ele geçirildi. Terörle Mücadele ubesinde çözümü yaplan ajandadaki rakam ve harf gruplarndan oluan ifreli notlarn incelenmesinde, ajanda da ismi geçen baz kiilerin KCKnn sözde Mahalle Meclisleri ile Adalet Divannda sözde yarglama yapanlar olduklar saptand. Ayn ajanda da ihtilaf yaayan, sorunlar olan çok sayda kiinin de bu sözde Meclise bavuru yaparak yarglama sonucu karar vermelerini istedikleri belirlendi.

Ajanda içindeki bilgilere göre, KCKnn sözde sözlemesinde, deifre edilen bu yaplanmann yerleim yerinin büyüklüüne göre özgür toplum meclisi tarafndan seçilen yeterli sayda üyeden olutuu, söz konusu ehir, kasaba veya mahallede halkn sözde demokratik ilerini yürüten organ olduu kaydedildi. Ajanda içindeki notlarda mahalle meclislerinin bavuru listesinde bulunan 22 kiinin kimlik bilgileri tespit edilince dün sabah saat 05.00te ev ve iyerlerine afak operasyonu yapld. 17 kii yakalanrken, 5 kii ise aranyor. Yakalanan zanllarn ikametlerinde çok sayda dijital materyal ve örgütsel dokümanda ele geçirildi. Soruturma sürüyor.

Ana Sayfaya Git